ČIŠĆENJE

Ovo vam nitko nije rekao: Sredstvo za koje tvrde da čini čuda u domu uništit će ove površine

 /SHUTTERSTOCK

Bijeli alkoholni ocat, koji se najčešće koristi za salate i salamuru kod pripreme zimnice, pokazao se odličnim jeftinim sredstvom za čišćenje i uklanjanje mrlja u domu, i to zbog svojih antiseptičkih, antibakterijskih i dezodorirajućih svojstva. S njim se može čistiti gotovo sve u domu, od stakla, namještaja i kućanskih aparata do odjeće, djelotvoran je i na kamencu, a najbolja stvar je ta što ga je potrebno vrlo malo da bi se postigli zadovoljavajući rezultati.

Međutim, važno je znati kada ga ne koristiti jer može oštetiti neke površine u vašem domu. Na primjer, ne smije se koristiti na mramoru zbog opasnosti od mijenjanja boje ili ljuštenja. Proizvođači ga također ne preporučuju na drvenim podovima.

S druge strae, učinkovit je za čišćenje tostera i kuhala za vodu, za uklanjanje naljepnica sa staklenki, za čišćenje pećnice, prirodno je sredstvo protiv komaraca, dodaje se u pranju ručnika i odjeće, a rješava i tvrdokorne mrlje na kuhinjskom tekstilu.

Puno je primjera, tutorijala i savjeta za čišćenje s bijelim octom, a ovaj put donosimo vam kako jednostavno očistiti kuhinjske krpe. Dakle, u posudu treba uliti vruću vodu i pola čaše octa te ostaviti krpe da se namaču nekoliko sati. Nakon toga ih možete opati ručno ili u perilici rublja. Ocat bi trebao ukloniti sve mrlje, dezinficirati krpe i eliminirati neugodne mirise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 09:54