zbogom dosadni insekti!

Paukovi ne podnose miris ove biljke, a ovo voće im je mrsko: Ako sve to nabavite, nikada ih više nećete vidjeti u svojoj kući

 /SHUTTERSTOCK

Ako se bojite pauka i ne biste voljeli da ga nađete u kadi, krevetu ili kako vreba u mračnom kutu čekajući da vas zaskoči, donosimo kako ih se možete zauvijek riješiti.

1. Ulje peperminta

Ulje paprene metvice djeluje kao repelent za pauke - oni ga apsolutno mrze i izbjegavat će ga pod svaku cijenu. Uzmite bočicu s raspršivačem, u nju nakapajte nekoliko kapi ulja i namažite sva mjesta gdje bi pauk mogao ući u vaš dom.

image
/SHUTTERSTOCK

2. Zatvorite praznine između prozora i zida

Paucima neće biti tako lako uvući se u vašu dnevnu sobu ako popravite sve pukotine i praznine kroz koje bi mogli pronaći put u vaš topli dom.

3. Stavite agrume po cijeloj kući

Pauci jednostavno ne podnose miris citrusa, pa će pomoći limun, naranča ili, recimo, grejp. Stavite komadiće citrusa u određene dijelove kuće i mijenjajte ih svakih nekoliko dana, jer miris s vremenom ispari.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Po kući postavite kestene ili orahe

Starije žene tvrde da pauci jednostavno mrze miris kestena i neće ući u kuću oko koje su raspoređeni. Ako živite u stanu, raširite ih po sobi. Postoje i uvjerenja da isto djelovanje imaju i orasi. Za to nema pouzdanih dokaza, ali se narodna praksa često pokaže uspješnom. Stoga vrijedi pokušati, prenosi Krstarica.

5. Držite svoj dom čistim

Pauci se vole skrivati ​​po mračnim i zapuštenim mjestima, a ostaci hrane privlače insekte pa tako i pauke. Češćim usisavanjem i brisanjem prašine, osim što ćete ukloniti ono što privlači insekte koje pauci rado jedu, uništit ćete i njihovu mrežu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 04:55