Bez ikakvih kemikalija

Potrebna vam je ova omiljena namirnica za ručak i eterično ulje po izboru kako bi vaš dom lijepo zamirisao

 G-STOCK STUDIO/SHUTTERSTOCK

Ako vam smeta kako miriši vaš dom ili neka prostorija u njemu, ne brinite. Postoji odlično rješenje koje brzo i lako možete napraviti i riješiti jednom zauvijek ovaj neugodan problem. Naše bake su, naime, kada bi se pojavio ovaj kućanski problem, stavljale rižu u posudicu, a potom u tu istu posudicu stavile i omiljeno eterično ulje. Nakon toga bi tu posudu stavile u prostoriju ili na mjesto gdje najviše smrdi. Govorile su i da je, nevezano za osobne preferencije, najučinkovitije ulje limunske trave, a ako ne volite jake i snažne mirise i smetaju vam, možda je najbolje da se odlučite na eterično ulje ružmarina ili lavande.

image
/SHUTTERSTOCK

Preporuka je da u posudicu ili staklenu stavite šalicu do dvije šalice riže i onda dodate 20-25 kapi eteričnog ulja. Posudu ili staklenu je zatim potrebno pokriti i dobro protresti kako bi se ulje ravnomjerno rasporedilo među rižom. Ako posudicu il staklenku ‘zatvarate‘ krpom ili gazom, potrebno je sve dodatno pričvrstiti i gumicom.

Nakon nekog vremena, primijetit ćete da miris postaje slabiji, no nema razloga za brigu. Samo ponovno protresite posudicu i ugodan miris opet će se proširiti vašim stanom ili kućom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:48