brzo i lako

Saznajte je li vrijeme za promjenu jastuka: test koji traje samo 30 sekundi otkrit će vam pravu istinu

 /SHUTTERSTOCK

Većina ljudi ne mijenja jastuk onoliko često koliko bi trebali. Svatko ima svoje preferencije kada je riječ o jastucima, pa će mnogi zadržati taj savršeni jastuk što je duže moguće. Ako predugo spavate na istom jastuku, možete stvoriti probleme s bolovima u leđima i vratu jer se jastuk iskrivi i više ne pruža dovoljno dobru potporu. Osim toga, stari jastuci kriju mnogo bakterija i grinja pa je redovita zamjena važna i zbog higijene.

Jastuk zapravo treba mijenjati svake dvije godine. A kako ćete znati kada je stvarno vrijeme za zamjenu? Ovaj test će vam oduzeti samo pola minute, a sve što trebate učiniti je složiti jastuk, piše Livingetc. Držite ga presavijenog na pola oko 30 sekundi, a zatim gledajte koliko brzo se vraća u oblik.

Ako se jastuk odmah otvori, još nije vrijeme da ga zamijenite. Ako jastuk ostane presavijen ili se jako sporo vraća u prvobitni oblik, vrijeme je da ga zamijenite. To znači da materijal unutar jastuka više nije elastičan, izgubio je visinu i više ne podupire vaš vrat i kralježnicu kako bi trebao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:21