Obratite pažnju

Svi u obitelji osjećali su se loše, a onda je suprug otvorio vodokotlić i pogledao unutra: ‘Ono što je vidio bio je čisti užas!‘

 RAPIDEYE/GETTY IMAGES

Jedna je žena objavila video koji je brzo postao viralan. Napisala je kako dugo nije mogla shvatiti zašto se njezin suprug i ona osjećaju loše. "Krivca" su pronašli u kupaonici, a sve se dogodilo kada je njen suprug otvorio vodokotlić. "Suprug i ja smo se osjećali loše. Upravo smo otkrili ovo u WC-u, što da radimo?", rekla je u videu na kojem se vidi crna plijesan.

Stručnjaci kažu da čestice koje ispušta crna plijesan mogu uzrokovati drhtanje i promjene raspoloženja. "Odakle da uopće počnem?", zbunjeno je upitala žena, a potom je dobila niz savjeta. "Dezinficirajte svoj dom i provjerite da nemate plijesni na drugim mjestima, a vjerojatno imate", "To je uobičajeno. Sve isperite octom", "Dodajte tabletu izbjeljivača u kuhalo za vodu, ali nakon što ga dobro izribate", "Morate ispustiti vodu i očistiti WC školjku iznutra, a kada završite, trebate napuniti vrućom vodom i pustiti vodu 3-4 puta", napisali su mnogi..., a prenosi Espreso.

Stručnjak za grijanje i majstor Dave Johnson upozorava da vlaga također može predstavljati "veliki rizik" za zdravlje jer često dovodi do rasta plijesni. On preporučuje nekoliko načina da se riješite plijesni:

-Otvorite prozore i vrata na kratko vrijeme

-Pokušajte održavati temperaturu u kući iznad 14 stupnjeva Celzijusa

-Koristite odvlaživač zraka u područjima s viškom vlage

-Često provjeravajte ima li potencijalno mokrih mrlja

-Očistite sve ventilacijske ormare i uske prostore

"Ključ za sprječavanje vlage i plijesni je osigurati dobru ventilaciju u vašem domu, a pridržavanje gornjih savjeta može vam pomoći u tome", objašnjava Dave.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:25