Smanjite račune

Trik s perilicom rublja koji štedi čak 62% struje je pravi hit!

 /SHUTTERSTOCK

Ako malo bolje razmislite, shvatit ćete da postoji cijeli niz akcija u kućanstvu koje vam mogu pomoći da uštedite novac. Što u ovo vrijeme inflacije i sveopćih brutalnih poskupljenja, uopće nije loša odluka, zar ne?

Stručnjakinja za štednju i domaćica Kyle Grant podijelila je fantastičan savjet koji se tiče perilice rublja. A sve što trebate učiniti je promijeniti postavke na stroju i smanjiti jačinu temperature. Dakle, ako perete rublje koje nije toliko prljavo, niža temperatura je sasvim dovoljna da uklonite prljavštinu.

- Prelaskom s 40 stupnjeva na 30 stupnjeva štedi se 38 % energije godišnje, a samim time i račun za struju - objasnila je Kyle, a zatim dodala kako se spuštanjem na 20 stupnjeva štedi čak 62 % energije. Osim što ćete uštedjeti, ovakav način pranja će vam olakšati i pranje rublja po bojama.

- Šarena odjeća obično ispušta boja kad je temperatura visoka - otkrila je i zaključila da preporučuje svima da uključe pranje na niskim temperaturama jer onda neće morati razmišljati i odvajanju odjeće po bojama te onoj svakodnevnoj muci - hoće li bijela majica nakon pranja izaći kao siva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:51