zbogom visokim računima

Vodoinstalater otkrio trik uz pomoć kojeg ćete uštedjeti stotine eura godišnje

 /SHUTTERSTOCK

Svi želimo imati niske račune za kućanstvo - a postoji jedna promjena koja vam može pomoći u smanjenju računa za vodu. Iako svi znamo da gašenje svjetla, gašenje uređaja u stanju pripravnosti i smanjenje vremena tuširanja mogu pomoći u uštedi novca, prema riječima jednog vodoinstalatera, postoji jedan jednostavan trik s pomoću kojeg možete smanjiti svoje račune za vodu do 170 eura, prenosi Mirror.

Vodoinstalaterski stručnjak Peter Clayton iz tvrtke Trade Plumbing savjetovao je da je najbolji način da uštedite novac prebacivanje na tuš koji štedi vodu.

Prema Trade Plumbingu, obična glava tuša košta oko 325 € godišnje, a glava tuša s niskim protokom oko 150 € godišnje, tako da je to ušteda od 175 €. To je velika razlika u litrama vode i može pomoći u smanjenju potrošnje vode za više od 18 000 litara godišnje.

Stručnjak je objasnio: "Mnogi oklijevaju prijeći na glavu tuša s kontroliranim protokom zbog zabrinutosti oko kvalitete tuša i pritiska vode. Međutim, posebno je poznato da glave tuša koje štede vodu smanjuju potrošnju vode."

Peter je zatim dao dodatne savjete ljudima koji pokušavaju smanjiti svoje račune za vodu i predložio smanjenje vremena koje provode pod tušem. Rekao je da tuširanje od samo jedne minute može "uštedjeti dodatnih 12,5 % na vašem originalnom računu za tuširanje, što znači da ćete uštedjeti stotine eura godišnje u kombinaciji s tušem s niskim protokom".

Voda je neophodna za održanje života na Zemlji, stoga je važno da svi nastoje štedjeti što je više moguće kako bi se brinuli o budućim generacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. srpanj 2024 22:03