3 U 1

Zeleni zagrebački bombončić

 

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

Nastavljamo u slatkom tonu. Prošli tjedan smo se crvenili, ali od topline, u najmanjem od 3 apartmana koja ćemo vam predstaviti. Njega se jednim klikom možete prisjetiti baš ovdje, a mi ćemo u međuvremenu uploviti u drugi po redu i po veličini stan. I njega smo morali prilagoditi prevrtljivim potrebama tržišta – iz studentskog doma se pretvara u apartmane za dnevni najam, a iz najma u “zauvijek dom” za mladi par, obitelj ili pak za ugodno sanovanje.

Duplo veći od prošlotjednog, ovaj zeleni bombončić, u svojih 40 kvadrata puno komotnije može ugostiti sve tri opcije – kratkoročni, dugoročni najam te prodaju. Izduženi oblik i jedan veći prozor u cijelom stanu htjeli smo staviti u drugi plan. Oni su nešto s čime raspolažemo, ne možemo fizički promijeniti, no ne znači da psihološki, odnosno stvaranjem dobre, dinamične interijerske atmosfere ne možemo te činjenice zasjeniti. Zamaskirati, uljepšati, poboljšati. Iz tog smo razloga prostor zadržali maksimalno otvorenim pa je u glavnoj prostoriji jedina vizualna podjela između dnevne I spavaće zone upravo namještaj - radni kutak s ukrasnim I rasvjetnim elementima. Kako bi sam kompleks bio prepoznatljiv, glavne teme dizajna - upečatljivu igru s konopima, viseća rasvjeta i geometrijski uzorak farbanja zidova proveli smo kroz sve apartmane.

Najveća investicija, uz građevinske radove, jest namještaj po mjeri – kuhinja, drveni element s radnim stolom, uzglavlje kreveta, spremišni ormari te vešeraj, dok smo se za ostatak namještaja morali prilagoditi ponudi tržišta. Srećom, u posljednje vrijeme moguće je pronaći zanimljive komade namještaja i efektne popratne detalje u baš ove tri boje koje su nama bile potrebne.

Poseban “po mjeri” element, ujedno i najdinamičniji moment cijelog apartmana jest sklopivi blagovaonski stol i pripadajuće mu stolice, iste takve, sklopive naravi. U jednom trenu na njemu se može obilno doručkovati, u drugom pisati studentski esej ili pak članak za portal o uređenju doma, dok se u sljedećem on u potpunosti sklanja i stvara prostor za druženje.

via GIPHY

Osim većih komada namještaja, koji su ujedno i dio interijera, po mjeri su osmišljeni čak I zidovi I dekorativni elementi. Naime, paravan od konopa se postavlja prema dizajniranoj shemi, dok su geometrijska polja boja na zidovima zapravo uvećana shema tih istih razapetih konopa.

Time smo postigli da apartmanom ne vladaju prozor i oblik već da on uspješno uhvati ritam izmjene konopa, traka I namještaja. U tom ritmu vas za danas i na početku radnog tjedna pozdravljamo, a za sljedeće druženje pripremamo tople, žute ritmove našeg najvećeg 3u1 apartmana.

Do sljedećeg čitanja,

Vaš tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 10:05