NOVO PARTNERSTVO

NA LETU AVIONOM USKORO ĆE SE MOĆI SPAVATI U KABINAMA Airbus i Zodiac Aerospace zajedno kreiraju 'putničke module'

Predviđene putničke kabine u Airbusu
 Profimedia, Ferrari

Putnici, vjerojatno oni nešto dubljeg džepa, uskoro bi na letovima avionom mogli spavati u posebno osmišljenim kabinama – u teretnom prostoru zrakoplova, piše CNN.

Europski se proizvođač aviona Airbus, udružio s francuskom tvrtkom Zodiac Aerospace kako bi kreirali ''putničke module'' koji bi, kako sada stvari stoje, aviokompanijama mogli biti dostupni 2020. godine.

Spomenute module, ističu iz partnerskih tvrtki, aviokompanije moći će iznositi i unositi u avion ovisno o potrebama, a kabine, koje će biti smještene direktno na teretnom prostoru, neće ometati ukrcavanje i prijevoz putničke prtljage i ostalog tereta. Osim kabina za spavanje s krevetima na kat, skice Airbusa i Zodiac Aerospacea predviđaju i prostor za obitelj, poslovne sastanke i medicinsku pomoć.

- Ovakav pristup komercijalnim avionskim letovima korak je naprijed u putničkom komforu. Već smo za naše makete primili jako pozitivne komentare nekoliko aviokompanija – poručio je u priopćenju za javnost Geoff Pinner, Direktor Airbusovog kabinskog i teretnog programa.

Cijene novih modula za aviokompanije i kasnije za putnike još nisu poznate, no predviđeno je da će putnici kupovati redovnu kartu za svoje sjedalo ze zatim moći dodatno nadoplatiti za ležaj, po cijenama koje će određivati aviokompanija s kojom lete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:54