APELIRALI NA POŠTIVANJE PRAVILA

'DA, DOBILI SMO DOJAVU DA JEDAN PREDSJEDNIČKI KANDIDAT KRŠI ŠUTNJU' Državno izborno povjerenstvo oglasilo se zbog spornog Facebook statusa

 Boris Kovačev / CROPIX

Na biračkim mjestima u BiH, gdje se također provode izbori za hrvatskog predsjednika, nema gužvi, sve ide uobičajeno, rečeno je u nedjelju prijepodne u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Po informacijama koje smo dobili iz Sarajeva i Mostara na biračkim se mjestima ne čeka ni pet minuta, nema gužvi, a pogotovo ne kaosa, rekao je član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

DIP je ranije danas potvrdilo da je jedno biračko mjesto u BiH otvoreno nekoliko minuta iza 7 sati zbog kašnjenja predsjednika Biračkog odbora, ali je nakon toga glasovanje krenulo nesmetano.

Od 124 'inozemna' biračka mjesta, njih 44 su u BiH, sva su otvorena u gradovima sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava, dakle u Mostaru (19), Vitezu (10), Sarajevu (6), Livnu (4), Tuzli (3) i u Banjoj Luci (2).

Dojava DIP-u da jedan od predsjedničkih kandidata na Facebooku krši izbornu šutnju

Hojski je potvrdio da je DIP dobio dojavu da jedan od 11 predsjedničkih kandidata na Facebooku krši izbornu šutnju, pa još jednom pozvao sve kandidate, njihove predlagatelje te medije da poštuju tu šutnju.

Na predsjedničkim izborima nema kazni za njeno kršenje, stoga nam samo preostaje sve pozvati na njeno poštivanje, rekao je Hojski.

Biračka mjesta u Hrvatskoj otvorena su do 19 sati, do kada je snazi i izborna šutnja za koje je zabranjena svaka promidžba, objavljivanje ili procjena izbornih rezultata.

DIP će u podne objaviti koliko je birača u Hrvatskoj prijepodne izašlo na izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:52