OBJAVIO NA FACEBOOKU

HDZ-ov ZASTUPNIK CULEJ: 'ŠKORO, MOJ GLAS IMAŠ!' Podržao nezavisnog kandidata jer je najavio Merčepovo pomilovanje, imamo prvu reakciju iz HDZ-a

 
 CROPIX

Saborski zastupnik iz redova Hrvatske demokratske zajednice Stevo Culej u utorak je na svom Facebook profilu objavio da Miroslav Škoro ima njegov glas na nadolazećim predsjedničkim izborima.

"ŠKORO... MOJ GLAS IMAŠ", napisao je Culej te priložio fotografiju Škore i Tomislava Merčepa uz koju stoji izjava Miroslava Škore o tome da kao predsjednik neće ponoviti greške prethodnika te da će pomilovati hrvatske branitelje.

Podsjećamo, Škoro je u emisiji Demokracija na Vinkovačkoj TV rekao da bi pomilovao i Merčepa.

- Predsjednik može nekoga odlikovati i pomilovati. A kad govorimo o pomilovanju, kojeg je to hrvatskog branitelja pomilovala aktualna predsjednica? Pa nijednog. I onda mene pitaju što ja mislim o tome. Za Boga miloga. I bih li ja pomilovao Tomislava Merčepa. Evo odgovora - bih!, rekao je Škoro.

Tomislav Merčep je pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora jer kao zapovjednik postrojbe poznate kao 'merčepovci' nije spriječio ratne zločine nad srpskim civilima.

'Merčepovci' su, prema presudi, na kutinskom, pakračkom i zagrebačkom području nezakonito uhitili 52 osobe, od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživjelo mučenja i zlostavljanja.

- O izjavi Steve Culeja, HDZ-ovog saborskog zastupnika, kako će svoj glas na izborima dati Miroslavu Škori, odlučit će stranačka tijela. Sada smo usredotočeni na predsjedničke izbore - kratko je za Jutarnji kazao Zoltan Kabok, glasnogovornik HDZ-a i glasnogovornik kampanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Culejevo kolebanje počelo u rujnu

Inače, Culejeva najava podrške Škori stiže nakon što sredinom rujna nije htio dati direktan odgovor za koga će glasati, već je samo zagonetno rekao da on "ima svog kandidata".

Toj Culejevoj izjavi prethodio je sastanak vodstva HDZ-a na kojem je svim članovima poručeno da se tijekom predsjedničke kampanje imaju ponašati odgovorno te da se od njih očekuje da aktivno podrže kandidatkinju stranke Kolindu Grabar-Kitarović.

Nakon što je Culej odbio reći za koga će glasati, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je da je razgovarao s Culejem te da mu je ovaj rekao da neće podržati Škoru, već da ima svog kandidata. - Pitao sam ga misli li na kandidata ili kandidatkinju, odnosno hoće li podržati predsjednicu, a on mi je rekao kako je logično da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović, rekao je tada Bačić. Culej je Jutarnjem potom potvrdio da je razgovarao s Bačićem, ali da mu nije rekao za koga će glasati.

- Točno je da sam Bačiću rekao kako je logično da podržim predsjednicu. No, nisam mu rekao za koga ću glasati, dodao je Culej.

Nedugo potom, 20. rujna, Culej je snimljen na Vinkovačkim jesenima u društvu Miroslava škore.

- Nisam ja vidoviti Stevo da bih vidio cjelovitu situaciju na terenu kako vi to mislite. Zađite među ljude pa ih pitajte, poručio je novinarima Culej početkom prosinca ni tada ne otkrivajući za koga će glasati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:04