PRVA REAKCIJA

JANDROKOVIĆ 'Razlika je veća no što se realno može dostići. Strategija nam nije bila pobjednička. Vodili smo previše desnu kampanju'

Gordan Jandroković
 Darko Tomaš / CROPIX

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković pred kamerama RTL-a komentirao je prve izlazne ankete.

"S predsjednicom se još nisam čuo, s premijerom jesam. Izlazne ankete nam ne idu u prilog, razlika je veća no što se realno može dostići. Napravit ćemo analizu kad dobijemo rezultate svih županija i većih razloga. Rekao bih da se ovdje radilo o predsjedničkim izborima i procijenili da žele promjenu, barem prema izlaznim anketama. To treba respektirati", kazao je Jandroković.

Čini se da je veliki problem bilo to što se u prvom krugu previše "udaralo" po Miroslavu Škoru.

"Strategija nam nije bila pobjednička, a bila je desnija kampanja no što je u stilu HDZ-a. Ta odluka bila je na razini stožera, koji je odlučio voditi kampanju. Tražili smo rješenja nakon prvog kruga, u kojem nismo ostvarili željeni rezultat i pokazalo se da ta vrsta politika, desnija od one koju vodi HDZ, nije bila dovoljna za pobjedu", naglašava Jandroković.

Ipak, ne brine oko parlamentarnih izbora, uvjeren je da ne treba miješati predsjedničke izbore s njima.

"Cijela stranka pokušala je učiniti sve što može kako bismo pomogli kandidatkinji, no ne bih miješao parlamentarne i ove izbore. Pripremit ćemo stranku dobro i snažno, pritom govoriti i o rezultatima Vlade, koji su po našem mišljenju vrlo dobri", zaključio je Jandroković za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:22