TOMISLAV MADŽAR

'VIDIM DA SAM NA SNIMCI ISPAO KAO NEKI NASILNIK, SAD MI JE ŽAO, ALI...' Kolindin savjetnik za Jutarnji progovorio o incidentu na HRT-u

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića na HTV-u ostat će zapamćeno po ispadu Tomislava Madžara, savjetnika aktualne predsjednice. Naime, on je nakon debate u lobiju zgrade HRT-a verbalno napao kandidata SDP-a.

Sukobu je prethodila Milanovićeva izjava o Kontinental prijevozu, gdje je istaknuo da je "ta firma devastirana, 20 milijuna kuna je pokradeno i to je bila nagrada za HDZ". I onda se iza leđa novinara čuo Madžar.

- Sram vas može biti zbog takvog govora i ponašanja - doviknuo je Milanoviću, koji mu je prišao riječima: "Tko je ovo, je li on iz osiguranja?", a nakon što mu je netko iz stožera rekao o kome se radi, dodao je: "Evo, ima i dalje nestabilnih" te otišao prema izlazu.

Madžar je potom upitao zašto je Milanović u tvrtki bio prijavljen na minimalac te dodao "to je vaše gospodarstvo". Nakon tih riječi Milanović se vratio prema lobiju te rekao: "evo, to vam je HDZ. Tukli bi se u Saboru, a ne znaju se tuć'. Psuju, ovako razgovaraju s bivšim premijerom" i napustio HRT uz Madžarove povike da objasni odakle njegovoj obitelji posao proteklih dvadeset godina.

Nazvali smo savjetnika predsjednice Grabar-Kitarović koji nam je ponovno rekao da Milanovića može biti sram zbog izjave u kojoj je predsjedničku kandidatkinju HDZ-a nazvao kriminalcem. Osvrnuo se i na izjave da je Milanović u svojoj tvrtki radio za minimalac te kazao kako je to "javna tajna i da je uz minimalnu plaću plaćao i minimalne poreze".

Upitan je li njegov istup izazvao reakcije kod drugih članova stožera Grabar-Kitarović, rekao je da "nije dobio nikakve reakcije" te kako je nakon okršaja s Milanovićem sjeo u auto i otišao, iako su ga okupljeni vidjeli kako razgovara sa Zoltanom Kabokom, glasnogovornikom stožera Kolinde Grabar-Kitarović, koji ga je smirivao dok je aktualna predsjednica davala izjavu za medije.

- Vidim da sam na ovoj snimci ispao kao neki nasilnik, no želim napomenuti da je gospodin Milanović u zadnjih 6 mjeseci svoje kampanje napadao branitelje, Crkvu, HDZ pa i predsjednicu Grabar-Kitarović. Žao mi je zbog mog istupa, no na takav način se Milanović ponio prema predsjednici Grabar-Kitarović, docirao je, napadao, ponižavao i jednostavno nije u redu da na takav način razgovara. Na takav je način govorio i za Škorine glasače, rekao nam je Madžar.

Na pitanje hoće li njegov ispad naštetiti kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, odgovorio je da misli da neće jer on nije u stožeru i napominje da je to bio njegov, a ne ispad Kolinde Grabar-Kitarović.

Sama Grabar-Kitarović nije komentirala Madžarov ispad, no zato je govorila o Kontinental prijevozu.

- Bila sam u Kontinental prijevozu nekoliko mjeseci, nisam primila novac, nisam znala da je Sulić vezan s time, to me iznenadilo. To je bilo negdje 1994., to sam sasvim zaboravila, otišla sam na diplomatski mandat - kazala je.

Prije toga nije bilo nekih upečatljivijih trenutaka na HTV-ovoj debati. Grabar-Kitarović je došla oko 19:20 na Prisavlje u crvenom kompletu koji je nosila i na skupu u Sesvetama, a Milanović je došao 10 minuta kasnije.

Prije početka debate kandidat SDP-a pio je čaj, a netom prije sučeljavanja oba su kandidata razmijenili nekoliko riječi, nakon čega su slušali upute HTV-ovih voditelja.

Tijekom priprema na pozornici je bio i Madžar, koji je iz roze platnene vreće s cvjetnim uzorkom izvadio vodu te neke sokove za Grabar-Kitarović, a istu vreću držao je i kad je trajao verbalni sukob s Milanovićem nakon sučeljavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 09:09