REAKCIJA IZ SARAJEVA

KOMŠIĆ ČESTITAO MILANOVIĆU I PRIJE PROGLAŠENJA REZULTATA IZBORA 'Iskreno želim da Zoran nađe novi put i snagu da bude drugačiji od svega do sada'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 05.01.2020. u 21:26

Mostar, 300910.
U Bosni i Hercegovini 03.10. odrzavaju se Opci izbori.
Na slici: kandidat SDP za clana Predsjednistva BiH Zeljko Komsic na predizbornom skupu u Mostaru.
Foto: Bernard Covic / CROPIX
Bernard Čović / CROPIX

Željko Komšić

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u nedjelju je čestitao Zoranu Milanoviću na izboru za novog predsjednika Hrvatske a to je učinio i prije objave službenih rezultata izbora.

"Gospodine Milanoviću, primite iskrene čestitke povodom vaše pobjede na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj", napisao je Komšić u čestitci Milanoviću.

Komšić je dodao da "u osvit preuzimanja predsjedavanja Europskom unijom, građani Hrvatske i Bosne i Hercegovine očekuju inteziviranje suradnje između dvije prijateljske države".

"U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine imate pouzdane partnere za unaprijeđenje bilateralnih odnosa. Građanima Republike Hrvatske također čestitam izbor novog Predsjednika. Iskreno želim da Zoran nađe novi put i snagu da bude drugačiji od svega do sada, svima je takav potreban", napisao je Komšić.

Uoči drugog kruga hrvatskih predsjedničkih izbora Komšić je za lokalne medije u BiH kazao kako Milanovića smatra "mudrijim, ali i opasnijim" od Kolinde Grabar-Kitarović.

"Milanović je mudriji. Ako ne dođe do promjene politike prema BiH, onda on kao takav može biti i opasniji. Kako god ... poštovat ću izbor građana Republike Hrvatske", kazao je Komšić za Slobodnu Bosnu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo