SVI IMAJU NEŠTO ZA REĆI

MREŽE PUNE POLITIČKIH REAKCIJA, HDZ PROGLASIO KOLINDU POBJEDNICOM DEBATE 'Milanović se napadno, da ne kažemo prijeteći, naginjao prema njoj!'

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Već tradicionalno, netom nakon sučeljavanja na HRT-u na društvenim mrežama oglasili su se iz oba politička tabora. I dok su sami kandidati u objavama bili vrlo šturi, fokusirajući se na nekoliko svojih rečenica koje smatraju ključnim, HDZ se na svom službenom Facebooku obrušio na Zorana Milanovića i prozvao ga za "retoričko nasilje".

- Premda se kandidat ljevice grčevito suzdržavao, očito poučen svojim debaklom na RTL-u, ipak nije mogao zatomiti ćud - opet je bahato docirao, japajakao, podcjenjivački dobacivao, nedžentlmenski podmetao, redovito prekoračivao svoje vrijeme, stalno upadao u riječ, čak i voditeljima, vrijeđao tako reći sve države svijeta, kao u kakvoj kavanskoj raspravi… Uobičajeno Milanovićevo retoričko nasilje - napisali su iz HDZ-a.

Dodali su da je Milanović pokušavao činjenice izbjeći podbadanjima i povišenim tonovima, a argumente grimasama i mlataranjem rukama.

- Kada god su se iznosili podaci o njemu ili katastrofalnim rezultatima SDP-ove Vlade, o njegovoj miljenici Marini Lovrić Merzel i osuđenom kriminalcu Željku Sabi, vrludao je i muljao, pritom se napadno, da ne kažemo prijeteći, naginjao prema Kolindi Grabar-Kitarović - napisali su HDZ-ovci pohvalivši smirenost svoje kandidatkinje.

Milanović se na Facebooku oglasio kratko nakon sučeljavanja.

- Za nekoliko dana birate hrvatskog predsjednika. Tu sam da vam služim, da se borim protiv onog što ljude vrijeđa, onog zbog čega gube volju za životom i ostankom u Hrvatskoj - napisao je.

Ubrzo se oglasila i Kolinda Grabar-Kitarović.

- Hvala vam na porukama podrške, moja ste snaga, bila sam i ostajem odgovorna vama! Okupimo se, zakoračimo zajedno, pokažimo u nedjelju koliko je Hrvatska snažna i ponosna, pokažimo koliko je snažno i ponosno jedinstveno, nedjeljivo hrvatsko biće - napisala je.

Bivša premijerka Jadranka Kosor objavila je niz tweetova u kojima komentira duel. Demantirala je tako Kolindu Grabar Kitarović da je bila prva ministrica europskih integracija u Hrvatskoj, objasnivši da je to bila Ljerka Mintas Hodak. Osvrnula se i na presjedničino hvaljenje Vlade Ive Sanadera.

SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras zaključio je da je Milanović "bio briljantan", a predsjednik HSS-a Krešo Beljak pohvalio njegovu zelenu kravatu.

Dalija Orešković na društvenim je mrežama najprije rekla da "pegla", pa joj je možda nešto promaknulo, ali je kasnije ustanovila da Grabar-Kitarović glas drhti pri odgovoru na pitanje o smjeni Dragana Lozančića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:41