PROMJENE NAKON IZBORA

SLIJEDI VELIKA SMJENA DUŽNOSNIKA NA PANTOVČAKU S Kolindom iz Ureda odlaze i brojni savjetnici, neki od njih imat će pravo uzeti opciju 6+6

Zagreb, 050120. City Plaza.
Slavonska avenija 6.
Drugi krug predsjednickih izbora.
Kolinda Grabar Kitarovic obratila se javnosti nakon izgubljenih predsjednickih izbora
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Kolinda Grabar-Kitarović, Mate Granić, Mirjana Hrga

 

Dio “stanara” Ureda predsjednika otići će s Pantovčaka s Kolindom Grabar-Kitarović nakon što se u Ured predsjednika za manje od dva mjeseca useli novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.

Naime, aktualna predsjednica imala je u svom uredu 11 dužnosnika i još pet savjetnika koji su taj posao radili volonterski. Njihov savjetnički posao sigurno prestaje završetkom mandata još uvijek aktualne predsjednice.

Među njima najpoznatiji je dugogodišnji političar Mate Granić koji je bio predsjedničin posebni savjetnik. Za STEM područje savjetnik je bio Nenad Bakić, za demografiju ugledni demograf prof. dr. Anđelko Akrap, za zdravstvo Tomislav Madžar, a za branitelje Ante Deur.

Oni, pak, savjetnici koji su bili na dužnosničkim funkcijama, a ne ostanu na sadašnjoj poziciji ili nemaju neki drugi posao, imat će pravo nakon odlaska s Pantovčaka primati svoju sadašnju plaću šest mjeseci i, ako to budu željeli, dodatnih šest, s tim da se u toj drugoj polovici primanja smanjuju za pola.

S Kolindom Grabar-Kitarović sigurno odlaze predstojnica njezina kabineta Anamarija Kirinić te pročelnica Natalija Hmelina. I savjetnica za stratešku politiku te odnose s Vladom i Saborom, Mirjana Hrga, također odlazi, kao i savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Zrinko Petener te za europsku i vanjsku politiku Sebastian Rogač.

Na popisu dužnosnika u Uredu predsjednice su i Marko Primorac, savjetnik za gospodarstvo, te Renata Margetić Urlić za društvene djelatnosti i mlade, javnost poznatija po nedavnom pokušaju prekida sučeljavanja dvoje kandidata na RTL-u. Među onima koji bi mogli otići su glavna tajnica Mirjam Katulić, šefica protokola Tina Tödtling i glasnogovornica Ivana Crnić.

Izdvajamo