VELIKO TRGOVIŠĆE

TUĐMAN SE U KAMPANJI PROMETNUO U JEDNU OD SREDIŠNJIH TEMA Kolinda ga je svakodnevno spominjala, ali u njegovu rodnom mjestu pobjedu je odnio Milanović

 Robert Fajt / CROPIX

Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar-Kitarović ne krije da na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana gleda kao na svog političkog uzora.

Nedavno, u povodu 20. obljetnice Tuđmanove smrti, Grabar-Kitarović je izjavila da je on jedan od najvećih hrvatskih velikana, vizionara i stratega te da ga smatra učiteljem od čijeg puta neće odustati.

Govoreći o ulozi prvoga hrvatskog predsjednika, Grabar-Kitarović je tada rekla da su se programu koji je zacrtao krajem osamdesetih godina i njegovu proricanju rezultata HDZ-a na prvim demokratskim izborima neki smijali, a ona se pridružila tom pokretu.

Ipak, komplimenti kojima vrlo često časti Tuđmanovu politiku nisu aktualnoj predsjednici bili dovoljni za pobjedu u Tuđmanovom rodnom mjestu - Velikom Trgovišću.

HDZ-ova kandidatkinja ondje je dobila četiri glasa manje od Zorana Milanovića. Grabar-Kitarović tako je dobila 588 (29,47%), dok je Milanović dobio 592 (59,67%) glasova. Bila je to tijesna, ali bez sumnje i vrlo slatka pobjeda SDP-ovog kandidata.

Miroslav Škoro, koji za Tuđmana također ima uglavnom riječi hvale, u Velikom Trgovišću je dobio 452 (22,65%) glasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:13