NAKON PORAZA

VIDEO: EMOTIVNO OBRAĆANJE KOLINDE NAKON PORAZA 'Čestitam Milanoviću, želim mu svu sreću i pružam mu ruku! Jasna je i poruka koju moramo izvući...'

 
 Tomislav Kristo / CROPIX

„Meni zajedništvo nije otrcana riječ. Ono je temelj budućnosti. Još jednom želim Zoranu Milanoviću poželjeti svaki uspjeh je to je u interesu sve naše djece, Republike Hrvatske i našeg napretka. Tu sam, ostajem u Hrvatskoj. Nadam se da ćete shvatiti i dopustiti mi da odem od sutra na 10-15 dana odmora. Nisam ga imala pet godina. Moram završiti i svoj doktorat. Gospodine Milanoviću, vama i vašoj obitelji kao i svima diljem svijeta koji imaju Hrvatsku na srcu želim mir i dobro. Hvala vam“, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović uz koju su stajali suprug Jakov Kitarović i premijer Andrej Plenković, a prilikom čijeg ulaska u dvoranu je svirala pjesma Doris Dragović "Dajem ti srce".

Na početku govoru predsjednica na odlasku je zahvalila „svojoj obitelji, suprugu, djeci, mami i tati na svoj strpljivosti, potpori i beskrajnoj ljubavi svih ovih godina“.

„Volim vas. Zahvaljujem vodstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem, svim članovima i članicama HDZ-a kao i svim strankama koje su me podržale. Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku“, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović. Zahvalila je svima koji su izašli na birališta i pokazali da im je stalo do Hrvatske i da se ponašaju kao odgovorni građani.

„Poruka je da moramo više slušati glas građana. Hrvatska je odlučila. Zoran Milanović bit će predsjednik“, istaknula je Grabar Kitarović, a okupljeni u dvorani su počeli zviždati. „Nemojte, molim vas“, poručila im je s pozornice i nastavila:

„Čestitam mu i želim svako dobro u obnašanju njegove dužnosti. Ja više riječ neću reći protiv svojih prethodnika i sljedbenika. Pružam ruku Zoranu Milanoviću da pokažemo da prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u sve što sam radila, da se nađemo i prije službenog prijenosa vlasti jer ono što Hrvatskoj treba je stabilnost koju sam nastojala pružiti u ovih pet godina. Stavljala sam naglasak na naše državne, nacionalne i vjerske vrijednosti, Domovinski rat kao temelj moderne Hrvatske, na branitelje, njihove obitelji, poginule i nestale vojnike i civile… Hrvatska je krvlju stvorena i branjena, a ljubavlju nošena. Neka tako i ostane.

FOTOGALERIJA: Stožer Kolinde Grabar-Kitarović

A vama dragi birači, poruka da smo najjači kad smo zajedno. To smo pokazali u ratu, moramo pokazati i u miru. Ne vjerujete lažnim prorocima, cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Cijenite i potičite to. Nemojte se ideološki dijeliti. Zahvaljujem i onima koji su mi dali glas i onima koji nisu, ali se nadam da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti i da ćemo krenuti dalje tamo gdje pripadamo, prema EU i NATO-u. Moramo brinuti o Hrvatima u BiH kao jednakopravnom konstitutivnom narodu kao i svim iseljenicima u cijelome svijetu“, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović koja je odmah nakon održanog govora nekoliko minuta iza 22 sata napustila dvoranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:56