IZNIMAN INTERES

IZLOŽBA 'NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE' NADMAŠILA OČEKIVANJA Izložba inspirirana Teslom putuje u Budimpeštu

Multimedijska izložba inspirirana jednim od najvećih svjetskih genijalaca zatvorila je svoja vrata u Zagrebu uz izniman interes javnosti do samog kraja.

„Izložba Nikola Tesla – Mind from the Future nadmašila je sva naša očekivanja i zahvalni smo posjetiteljima, kojih je bilo čak preko 110.000, koji su imali priliku upoznati drugačijeg Teslu kroz prizmu suvremene umjetnosti. Vidjeti toliki broj posjetitelja do zadnjeg dana iz svih dijelova Hrvatske, sve uzraste i strane posjetitelje, bilo je veliko zadovoljstvo i potvrda da je upravo ovakav Tesla javnosti trebao biti predstavljen uz kreativno vodstvo autorice i kustosice izložbe, Helene Bulaje Madunić“ – izjavio je glavni izvršni producent, Krešimir Renzo Prosoli.

Produkcijska kuća Real grupa u partnerstvu s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika javnosti je predstavila interaktivnu, multimedijsku, suvremenu izložbu koja je napravila svojevrsni presedan u području predstavljanja, organizacije i produkcije umjetničkih projekata.

„Velika nam je čast i zahvalni smo što su projekt podržale najviše javne institucije od Predsjednice Republike Hrvatske, Gradonačelnika Grada Zagreba, Grada Zagreba, Grada Karlovca, Gimnazije Karlovac, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva znanosti i obrazovanja do Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Cijeli projekt ne bismo mogli realizirati i bez velike podrške naših sponzora koji su prepoznali vrijednost projekta na čemu smo također zahvalni, a to su Hrvatska elektroprivreda, Hrvatski Telekom, Zagrebačka banka, MasterCard, Končar – Elektroindustrija, Badel 1862, Ericsson Nikola Tesla, Croatia Airlines, Croatia osiguranje, Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebački holding, Tesla Cables i Hrvatska turistička zajednica. Kampanja za projekt realizirana je zahvaljujući našim medijskim partnerima Novoj TV, Hanza Mediji, Media Servisu i Europlakatu. Drago nam je da nakon Zagreba, uspješne prve destinacije izložbe, imamo priliku promovirati Teslu kao dio hrvatske kulturne baštine i u svijetu.“ – dodao je Prosoli.

Od samog početka izložba je zamišljena kao putujućeg karaktera, a nakon Zagreba postavlja se u Budimpešti gdje se planira otvorenje u jesen 2018. Nakon toga izložba putuje u gradove gdje je Nikola Tesla živio, radio i ostavio svoj trag od Praga, Pariza do New Yorka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:02