ZAVRŠENA POTRAGA

NEOBIČAN SLUČAJ KRAĐE U KIC-u Mlada kradljivica fotografije sama se javila galeriji

“Nakon objavljenih poziva ženskoj osobi koja je otuđila fotografiju Gorana Pavletića te joj je ponuđena amnestija od kaznenog progona, kao i nagrada u formi kustoske izložbe, obavještavamo vas kako se ona osobno javila u Kulturno informativni centar”, obavijestili su iz KIC-a te dodali:

“Budući da je riječ o dosad neviđenom činu ljubavi prema fotografskoj umjetnosti u Hrvatskoj koji je izazvao veliku, kako domaću tako i međunarodnu pozornost, naime, oba videosnimka pregledana su 65 tisuća puta, informacija o krađi i ponudi objavljena je širom svijeta, smatramo odgovornim informirati javnost o ishodu”. Tim su povodom sazvali konferenciju za novinare na kojoj će sudjelovati Goran Pavletić, autor fotografije za koju se tvrdi da je ukradena, Emil Matešić, ravnatelj KIC-a, i glavna akterica ovog događaja.

Podsjetimo da su iz KIC-a stavili na svoje stranice snimku krađe jedne od fotografija Gorana Pavletića te su naveli da osobi koja je toliko zaljubljena u umjetnost ne nude kaznu već nagradu: nude joj da sama osmisli i realizira u njihovim prostorima kustoski projekt. Matešić nam nije želio reći ništa više o navodnoj kradljivici. kaže kako je riječ o “osobi bogate biografije”. Na fotografiji koju su poslali vidi se mlada osoba u svojim dvadesetim godinama.

Prema čitavom slučaju krađe od samih početaka vlada velika skepsa. Emil Matešić više je puta upitan preko društvenih mreža je li riječ o lažnoj krađi, no sve je uvjeravao da nije lažna, da se tako nešto ne može odglumiti. Međutim, u našem se telefonskom razgovoru pozivao na “marketing Ante Sorića”, a podsjetimo kako je pokojni Sorić znao smišljati mnoge marketinške akcije privlačenja ljudi u muzeje.

Iz KIC-a navode i kako izložba umjetničkog fotografa i redatelja Gorana Pavletića, “Melankonični prostori”, na kojoj su crno-bijeli prizori iz svakodnevice, fotografija, traje do 20. ožujka te da je za izložbu vladao veliki interes.

Na konferenciji će najaviti i program za tekuću godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:41