LEGENDA MODNOG SVIJETA

PETER LINDBERGH U Zagrebu izlažem radove koji su stvorili novi pojam ženstvenosti

 Peter Lindbergh
Riječ je o fotografijama iz serije ‘Images of Woman’, dok drugi dio čine fotografije iz opusa ‘The Unknown’

- Na zagrebačkoj izložbi predstavit ću izbor iz dvije serije svojih fotografija koje sam snimio ranije tijekom karijere. Riječ je o fotografijama iz serije ‘Images of Woman’, radovima koji su definirali i stvorili novi pojam ženstvenosti krajem 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, dok drugi dio čine fotografije iz opusa ‘The Unknown’ u kojem su ljudska bića, akteri fotografija, izloženi strahu koji još uvijek nisu spoznali, u kojem je sve fikcija - najavio je sadržaj svoje izložbe u Zagrebu sam umjetnik Peter Lindbergh.

Videoinstalacija

Izložba se priprema za travanj, a zauzet će cijeli Dom likovnih umjetnika, i galeriju Bačva, i Prsten, i PM, budući da će biti više od 100 radova. Umjetnik, javili su iz HDLU, priprema i videoinstalaciju za zagrebačku izložbu, inspiriranu prostorom tzv. Džamije. Izložba je ujedno i svojevrsni oproštaj dosadašnje ravnateljice HDLU, Gaelle Gotwald. Peter Lindbergh jedan je od umjetnika za koje se može točno reći koji mu je bio presudan trenutak karijere.

Prijeloman trenutak

Bila je to crno-bijela naslovnica britanskog Voguea s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Tatjanom Patiz, Christy Turlington i Lindom Evangelistom.

Detalji njegove biografije već su legenda u modnom svijetu: počeo je raznim, neobičnim poslovima, a s fotoaparatom se susreo tek u tridesetim godinama. I nije se rastajao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:08