NOVE USPOMENE

ZAGREBAČKI MUZEJ PREKINUTIH VEZA STEKAO SVJETSKU SLAVU, OSVAJA AMERIKU! Novu stalnu adresu dobit će u Los Angelesu

 Boris Kovačev / EPH

Muzej prekinutih veza, koji su 2006. godine osnovali Olinka Vištica i Dražen Grubišić, umjetnici koji su četiri godine bili partneri, ali su prekinuli 2003, godine, već šest godina ima stalnu lokaciju u Zagrebu. No, sad dobiva novu stalnu lokaciju u Los Angelesu, pišu američki mediji .

Ideja muzeja je da parovi koji su prekinuli doniraju predmete, uspomene i podsjetnike na vezu, umjesto da ih bace u smeće ili unište. Muzej je organizirao izložbe po cijelom svijetu, gostovali su od Cape Towna u Južnoj Africi do Boisea u Idahu te tako skupili još cijeli niz memorabilija, a kolekcija je samo rasla.

U svibnju ove godine Muzej prekinutih veza dobit će novu stalnu lokaciju, i to u Los Angelesu, piše LA Weekly.

Svaki predmet izložen u muzeju ima svoju priču koja je i istaknuta kraj njega, a ima tu svega. Neki su predmeti bizarni, poput gumene pregače s golemim grudima sprijeda za koju je djvojka napisala da je morala nositi s bivšim tijekom seksa. Neke su priče tragične i tužne, poput jedne crvene lampice za pseću ogrlicu koju je dečku poslala bivša nakon teškog prekida, da se ne izgubi u mraku. Kako piše, bivša je počinila samoubojstvo nešto kasnije u hotelskoj sobi, a vlasnik predmeta je zamolio da na izložbi svjetlo uvijek gori jer ga opcija treptanja koju ima podsjeća na kucanje srca.

Novi muzej u LA-u sadržavat će oko 70 predmeta iz zagrebačkog muzeja i još dodatnih 30 predmeta koje su donirali građani Los Angelesa.

Muzej prekinutih veza pratite na Facebooku i Instagramu .





U Telegraphu kažu da smo jedna od najneobičnijih zagrebačkih atrakcija. Mi se slažemo. A vi? :)

Posted by Muzej prekinutih veza on Wednesday, February 24, 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:28