UMREŽAVANJE

EUROPEAN FILM MARKET Koji hrvatskifilmaši idu na Berlinale?

Hrvatska će na 64. Berlinskom filmskom festivalu biti zastupljena projekcijama dugometražnih igranih filmova, sudjelovanjem na European Film Marketu te mladim filmašima u programu Berlinale Talents

ZAGREB - Osim koprodukcijskim dokumentarcem 'Baršunasti teroristi' Petera Kerekesa, Pavola Pekarčika i Ivana Ostrochovskog u programu Forum Hrvatska će na 64. Berlinskom filmskom festivalu , koji se održava od 6. do 16. veljače, biti zastupljena projekcijama dugometražnih igranih filmova, sudjelovanjem na European Film Marketu te mladim filmašima koji sudjeluju u programu Berlinale Talents.

'Baršunasti teroristi' Petera Kerekesa

'Baršunasti teroristi' dugometražna su dokumentarna koprodukcija Slovačke, Češke i Hrvatske, koja je u Karlovym Varyma osvojila nagradu FEDEORA, Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana. Uvrštena je u Forum, koji slovi kao jedan od važnijih festivalskih programa, s obzirom da je posvećen inovativnim djelima i djelima koja njeguju nekonvencionalne filmske pristupe.

'Kauboji' Tomislava Mršića

U okviru sajma audiovizualne industrije European Film Market prikazat će se noviji hrvatski filmovi. To su 'Kauboji' Tomislava Mršića, 'Vis-A-Vis' Nevija Marasovića, 'Šegrt Hlapić' Silvija Petranovića, 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Projekcije' Zrinka Ogreste, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar, koji će na sajmu imati svoj štand, u muzeju Martin-Gropius-Bau. Uz HAVC na sajmu će sudjelovati i više hrvatskih filmskih producenata te predstavnika distributera i festivala.

'Vis-A-Vis' Nevija Marasovića, insert iz filma

Zadnjih godina među mlađom generacijom jedan od najpopularnijih dijelova festivala je Berlinale Talents, najveća edukacijska i networking platforma takve vrste u svijetu. Ove godine na njoj će sudjelovati redateljica Maša Drndić, producentica Ivana Kragić, filmska kritičarka Karla Lončar, redatelj Jure Pavlović, snimatelj Dragan Šiša te redateljica i scenografkinja Ivana Škrabalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:28