ZRAKOPLOVNA NESREĆA

FOTO: PAO ZRAKOPLOV KOJIM JE UPRAVLJAO HARRISON FORD 'Natučen je, ali bit će dobro...'

 AFP
Ford je osobno pilotirao privatnim avionom koji se srušio na golf teren u Los Angelesu

Mali avion kojim je pilotirao slavni holivudski glumac Harrison Ford srušio se u četvrtak na jedan golf teren u Los Angelesu, izvijestili su TMZ i drugi američki mediji.

Prema prvim informacijama, glumac poznat po ulogama u filmskim serijalima Indiana Jones i Star Wars, ali i brojnim drugim filmovima, zadobio je višestruke ozljede glave, ali imao je sreću da su na golf terenu bila dva doktora koja su mu odmah priskočila u pomoć.

Prebačen je u bolnicu, gdje su mu ozljede okarakterizirali kao teške, a stanje mu je, kako je prvotno izvijestio časopis People, pozivajući se na službenu objavu lokalnih vatrogasaca, kritično. No, kasnije su počela pristizati izvješća da, iako je glumac ozlijeđen teže, stanje nije toliko dramatično.

Na Twitteru se javio i njegov sin Ben Ford, koji je napisao da je u bolnici s ocem. 'Tata je dobro. Natučen je, ali je dobro!', napisao je Ben zahvaljujući se na dobrim željama koje su mu brojni uputili.









Nekoliko sati nakon nesreće, priopćenje za javnost poslao je Fordov agent, koji je napisao da se glumac našao u problemima nedugo nakon polijetanja te da je bio prisiljen sletjeti. 'Natučen je i trenutno o njemu brinu u bolnici. Ozljede nisu opasne po život i očekuje se da će se u potpunosti oporaviti', stoji u priopćenju.

72-godišnjak je, inače, iskusan pilot, a u prošlosti je već imao nezgoda.

FOTOGALERIJA: Pao avion kojim je upravljao Harrison Ford

Točni uzroci pada aviona, do kojeg je došlo oko 14:30 po lokalnom vremenu, zasad nisu jasni. Ipak, glasnogovornica policije Nurie Vanegas na izvanrednoj je konferenciji za novinare izjavila kako se vjeruje da je riječ o mehaničkom kvaru.

U međuvremenu se pojavio i audiozapis na kojemu se čuje komunikacija Forda s kontrolom letenja. Glumac u jednom trenutku govori da mu je otkazao motor, a spominje i stablo. Istražitelji nesreće naknadno su potvrdili da je letjelica zapela za krošnju jednog stabla prije pada.

Ford je letio avionskim oldtimerom Ryan PT-22 Recruit, koji je u široj uporabi bio u vrijeme Drugog svjetskog rata. U letjelici je bio sam, a golf teren na koji je prizemljio nalazi se u neposrednoj blizini aerodroma Santa Monica.

Na mjesto događaja stigli su i vatrogasci, no požar nije izbio.

Eksperti za avijaciju navode da je Ford vjerojatno izveo herojski čin pronašavši mjesto na koje je uspio sletjeti bez posljedica za ljude na tlu. Dodaju da je Los Angeles izrazito gusto naseljen i ukazuju na činjenicu da se uz sam golf teren nalazi kvart s obiteljskim kućama.

Također, analitičar David Soucie, koji se pojavio u programu CNN-a, tvrdi da je Ford vjerojatno bio samo desetak sekundi leta udaljen od piste prema kojoj se vrlo vjerojatno vraćao nakon što je možda uočio problem s motorom koji je iz nejasnih razloga otkazao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 18:46