TELEVISA PRESENTA

Nova TV angažirala Kolindu Grabar-Kitarović kao glumicu u hit telenoveli: ‘Sjajno sam se zabavila‘

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović
 Ronald Gorsic/Cropix
Grabar-Kitarović se na setu dobro zabavila, a epizodu u kojoj glumi gledat ćemo u siječnju

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postala je glumica, barem na jedan dan. Kako Jutarnji list ekskluzivno doznaje, pozvana je da gostuje u seriji "Dar Mar", popularnoj humorističnoj drami koja se prikazuje na Novoj TV. Kolinda je dobila cameo ulogu, a snimanje je već, kako doznajemo, i uspješno odradila. Na setu se navodno odlično snašla i dobro zabavila, a epizoda s njom trebala bi biti prikazana poslije Nove godine, u siječnju.

Iako nam je ovu informaciju bivša predsjednica kratko potvrdila, zbog ugovora s Novom TV više toga još ne smije otkriti, a slično su objasnili i u toj televizijskoj kući.

Kako ste uopće odlučili pristati na gostovanje u seriji i jeste li se zabavili, pitali smo bivšu predsjednicu.

- Jesam, da, sjajno sam se zabavila na setu, zato sam i pristala na ulogu - šturo je, ali ljubazno odgovorila Grabar-Kitarović.

image
Kolinda Grabar-Kitarović
Alexander Shcherbak/Tass/Profimedia

"Dar Mar" se opisuje kao telenovela koja je sa snimanjem pod strogim epidemiološkim mjerama počela u ljeto ove godine, a prva je epizoda prikazana 5. listopada i postigla trenutačni uspjeh kao i njezina prethodnica "Na granici".

Prvu je epizodu gledalo 550 tisuća gledatelja, uz udio gledanosti od 39,9 posto. Radnja serije smještena je u imaginarno hrvatsko mjesto Dizmovo i prati živote Božene, šefice najmanje policijske postaje u zemlji, i njezinih kolega policajaca Branka i Željka te umirovljenog kolege Mile.

Uzor Lindi Grob

U seriji glume Ksenija Pajić, Siniša Ružić, Milan Štrljić, Roko Sikavica, Stjepan Perić, Jan Kerekeš, Ana Begić Tahiri, Marko Braić, Mia Anočić Valentić, Fabijan Pavao Medvešek i drugi, a dosad je emitirano 35 epizoda.

Zasad nije poznata uloga koju je Kolinda Grabar-Kitarović odglumila, ali kako se spekulira, mogla bi biti povezana s likom djevojčice Linde Grob koju glumi Mia Mikulec, kći dizajnerice interijera Mirjane Mikulec. Linda je kći pogrebnika Dalibora Groba (Draško Zidar) i njegove žene Violete Antonini Grob (Ankica Dobrić) te mlađa sestra Daliborke Dade Grob (Katarina Madirazza).

image
serija "Dar Mar"
Nova Tv

Scenarij je opisuje kao tatinu mezimicu, jako pametnu djevojčicu, starmalu, koja stalno hoda uokolo s nekim planom i silno se želi baviti politikom.

Jednoga dana želi biti predsjednica Republike Hrvatske. Uzor joj je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čiji golem poster ima na zidu u svojoj sobi, dodatni je opis tog lika.

Da naša bivša predsjednica ima afiniteta prema glumi, postalo je jasno kada je svesrdno podržala predstavu "Predsjednici&ca (Pretposljednja večera)" Tarika Filipovića i Borisa Svrtana, u Filipovićevoj režiji, koja je sredinom listopada bila svečano praizvedena. U njoj je, naime, jedan od glavnih likova.

image
Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na praizvedbi predstave "Predsjednici&ca"
Tomislav Kristo/Cropix

"Svakako preporučujem predstavu 'Predsjednici&ca' Kazališta Kerempuh. Sigurno će vas nasmijati, a ja sam se do suza nasmijala na vlastiti račun. Pa zar stvarno toliko gestikuliram?! Ornela Vištica je sjajna! I cijela ekipa predstave. Stereotipi o predsjednicima spleteni u duhovit kolaž. Najdraža scena? Naravno, Moskva, Hrvatski nogometni savez! A i moja Grobnišćina je konačno ušla na scenu", napisala je Kolinda Grabar-Kitarović tada na Facebooku, a pojavila se i na praizvedbi u Kerempuhu.

U predstavi je utjelovljuje 31-godišnja Ornela Vištica, a kako je glumica otkrila medijima, u pripremi svoje uloge blisko je surađivala s bivšom predsjednicom kako bi njezina izvedba bila što uvjerljivija.

image
Ornela Vištica kao Kolinda Grabar-Kitarović
Facebook

Zdravstveni problemi

Vištica je proučavala njezine pokrete, govor, boju glasa, specifičnu dužinu rečenica i naglasak gledajući videozapise, fotografije i stare Dnevnike, a razgovarala je i savjetovala se i s bivšom predsjednicom i njezinim suradnicima koje joj je sama preporučila. Dvije dame predstava je zbližila, pa su jedna drugoj posvetile objave na društvenim mrežama sa zajedničkim fotografijama i lijepe riječi u medijima, a bivša predsjednica je glumicu došla podržati i velikim buketom.

image
Grabar-Kitarović i Ornela Vištica na praizvedbi
Instagram

Dolazak Grabar-Kitarović na premijeru predstave, u elegantnom crnom odijelu i s ležerno raspuštenom kosom, kakvu nikad nije nosila u vrijeme mandata, mnoge je iznenadio s obzirom na to da je sredinom rujna ove godine u Kliničkom bolničkom centru Zagreb podvrgnuta prednjoj vratnoj discektomiji i fuziji s instrumentalizacijom, i to na kralješcima C4/C5, a nakon uspješne operacije bio joj je određen višemjesečni oporavak.

"Nije bilo lako. Živac je bio pritisnut godinama i sada mu treba vremena da se oporavi. Još to dosta boli. No, već nekoliko sati nakon operacije stala sam na noge i krenula hodati. Hodam svakoga dana, zasad samo na svojoj pokretnoj traci, laganim hodom od pet do sedam kilometara dnevno, kako kada. Imam još dosta restrikcija kad je riječ o drugim fizičkim aktivnostima. Drago mi je da su simptomi poput gubitka ravnoteže i slično sada prošlost. Ali, tu, nažalost, priča s problemima s mojom rukom ne prestaje. U budućnosti me čeka operacija karpalnog tunela, a i rješavanje nekih problema s ramenom", otkrila je bivša predsjednica u intervjuu za Novi list sredinom studenoga.

image
Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u šetnji s psom Kikom
Tomislav Kristo/Cropix

Život bez izazovne funkcije predsjednice države 52-godišnjoj Grabar-Kitarović očito godi. Napokon se ima vremena posvetiti samoj sebi i svojim privatnim interesima, među kojima, čini se, visoko mjesto zauzima gluma.

- Život je drukčiji, svakako, opušteniji, lakši, imam više vremena za sebe, za ono što doista volim raditi, suradnju s raznim znanstvenim institutima, sveučilištima, učim, pišem doktorat. Oporavljam se od operacije, imam još mjesec dana teških restrikcija - rekla je Grabar-Kitarović početkom studenoga za N1 televiziju.

Tko zna, možda ćemo bivšu predsjednicu uskoro vidjeti i u zapaženijim ulogama na daskama koje život znače ili, pak, pred filmskim kamerama. Svakako, ne bi bila prva koja se nakon predsjedničke funkcije okrenula glumi.

I Stjepan Mesić je, podsjetimo, glumio predsjednika u filmu "Visoka modna napetost" redatelja Filipa Šovagovića, uz Bojana i Gorana Navojca, Mariju Škaričić, Natašu Janjić, Leona Lučeva i druge renomirane glumce. Stoga, zašto ne bi i Kolinda Grabar-Kitarović?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 22:22