HOMO UNIVERSALIS

Novi akcijski junak iz Hollywooda: Ubojiti Leonardo da Vinci spašava svijet!

Leonarda da Vincija često predstavljaju kao ujtelovljenje renesansnog ideala 'homo universalis', svestranog čovjeka. Kažu da je istovoremeno jednom rukom mogao pisati, a drugom slikati, hvale ga kao matematičara i izumitelja, ali nitko ne spominje da je bio i super junak. Za otkriće tog njegovog talenta pobrinut će se - Hollywood.

Naime, Warner Bros je objavio kako uskoro počinje snimanje filma 'Leonardo da Vinci i vojnici vječnosti'. U njemu će se srednjovjekovni genij predstaviti kao sretni spoj umne nadmoći i tjelesne spretnosti. U svijetu filma najbliža usporedba bi mogao biti Indiana Jones.

Poput arheologa s bičem i Leonardo će se baviti stvarima koje nadilaze mogućnosti ljudskog poimanja. Bit će tu biblijskih demona, tajnih kodova, izgubljenih civilizacija i skrivenih gradova.

Filmski Leonardo će se pri tome služiti pomagalima utemeljenim na crtežima pravog, srednjovjekovnog Leonarda. Tako će na filmskom platnu oživjeti izumi s Leonardovih skica: padobrani, helikopteri, samovozi, podmornice...

Jedan od krivaca za to je svakako i Dan Brown koji je svojic 'Da Vinčijevim kodom' već otkrio marketinški potencijal starog majstora. Film snimljen po hit knjizi nikad nije bio pretjerano hvaljen, ali je studiju donio 750 milijuna dolara.

Inače, cijela se priča sjajno uklopila u novi hollywoodski trend, koji slavne likove iz prošlosti stavlja u uloge akcijskih junaka: Guy Ritchijev ' Sherlock Holmes' je tako postao ulični borac, prije njega je Van Helsing loveći Drakulu i ostala čudovišta iskoristio cijelu hrpu tehnoloških pomagala, a najavljen je Marko Polo čiji će povratak na Put svile također biti popraćen s eksplozijama i atraktivnim tučnjavama.

I na kraju, ako vas ništa od ovog ne čudi, sljedeće godine u kina stiže film 'Ponos i predrasude. I zombiji' s Natalie Portman u glavnoj ulozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:51