PROLJEĆE NA TELEVIZIJAMA

SAZNALI SMO ŠTO NAS USKORO OČEKUJE U TV PROGRAMU RTL će tražiti novu zvjezdicu, Nova TV idealnu nevjestu, a HTV donosi Knjazove 'Hrvatske velikane'

 Marko Todorov/Neja Markičević/Goran Mehkek/Cropix / Promo Nova TV

Proljeće na naše televizije uskoro donosi niz novih formata. Naše nacionalne televizije naveliko se pripremaju za novu proljetnu shemu, koja će biti u znaku pjevanja, traženja prikladnih nevjesta i priča o hrvatskim velikanima.

RTL uskoro kreće s trećom sezonom glazbeno-natjecateljskog showa “Zvjezdice” u kojem će svoje vokalne sposobnosti pokazati pjevači u dobi do 16 godina. Interes klinaca je golem, više od 2000 prijavilo ih se u show koji će voditi Doris Pinčić Rogoznica. Poznato je i da će jedan od članova žirija biti Enis Bešlagić.

Showbiz magazin

Uz “Zvjezdice”, RTL bi, kako neslužbeno doznajemo, uskoro trebao krenuti i s magazinskom showbiz emisijom koju će navodno voditi Ana Radišić koju je TV publika upoznala kao voditeljicu na CMC televiziji. Novo lice RTL-a je i Mirna Savić koja već vodi emisiju “Top.hr”.

Na HRT-u ovoga proljeća kreće druga sezona “Hrvatskih velikana” koja će startati potkraj ožujka. Nova sezona imat će osam nastavaka, a bavit će se informativnim, poučnim i zabavnim televizijskim štivom o poznatim i manje poznatim detaljima iz života važnijih hrvatskih povijesnih osoba, najavljuje autor Robert Knjaz. Neslužbeno doznajemo da će jedna emisija biti posvećena Mariji Jurić Zagorki, a jedna Ivanu Meštroviću.

Porin i Eurosong

Osim toga, HRT-ovci se uveliko pripremaju za prijenos 25. dodjele nagrade Porin koja će se održati 23. ožujka u Spaladium Areni. Voditelji Porina bit će Iva Šulentić i Ivan Vukušić, redatelj Mario Kovač, a urednik Mario Sedmak.

S posljednjim travanjskim danima HRT kreće sa završnim pripremama za Eurosong na kojem će nas u Lisabonu ove godine predstavljati Franka Batelić s pjesmom “Crazy” Branimira Mihaljevića. Uz specijalne emisije, HRT će prenositi obje polufinalne eurovizijske večeri (Hrvatska se natječe u prvom polufinalu 8. svibnja) i veliko finale koje je na rasporedu 12. svibnja.

Nova TV uskoro kreće s novom sezonom showa “Tvoje lice zvuči poznato”. U petoj sezoni kandidati su: Davor Dretar Drele, Ana Vilenica, Paola Valić Bekić, Maja Bajamić, Matko Knešaurek, Katarina Baban, Amel Čurić i Damir Poljičak.

Osim toga, na Novoj TV priprema se i novi show “Ženim sina” u kojem kandidati u potrazi za srodnom dušom, uz pomoć svojih majki, imaju priliku pronaći idealnu životnu partnericu. Taj show je premijerno prikazan 2006. godine u Nizozemskoj i emitiran je u 16 zemalja u kojima je zabilježio velik uspjeh. Uskoro ćemo moći gledati avanture četvorice odabranih kandidata jer su se u potragu za idealnom snahom upustili Adnan i majka Merima Avdić iz Rijeke, Elvis i majka Elanoris Vaupotić iz Splita, Igor Bjelošević i majka Marica iz Brdovca te Marko i majka Ana Sandalić s otoka Raba. Voditeljica ovog showa je Irina Čulinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:57