NAKON NEGODOVANJA NEKIH

NA HRT-u OTKRILI ZBOG ČEGA SU IZABRALI BAŠ FRANKU ZA EUROSONG 'Imali smo malo vremena, a onda su neki pjevači otpali... Franka je bila spremna na sve'

 
 Instagram

Nakon što je nekolicina ljudi javno negodovala zbog odluke HRT-ovog izbora Franke Batelić kao ovogodišnje predstavnice Hrvatske na Eurosongu, urednik eurovizijskog projekta na HRT-u Tomislav Štengl obrazložio je kako je to bila odluka četveročlanog HRT-ova tima u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom i Hrvatskim društvom skladatelja i kako je izbor pao na Franku nakon što su neki izvođači 'otpali', piše Slobodna Dalmacija.

– Pokušali smo među većinom izvođača u Hrvatskoj probrati nešto što nam je najzanimljivije i najbolje. Neki izvođači su otpali jer im nisu odgovarali termini ili još nisu bili spremni za ovako veliku manifestaciju, a i vrijeme odabira bilo je prilično kratko. Treba imati hrabrosti ući u jedan takav projekt. Franka je bila spremna za sve i imala je tim koji je već pripremio pjesmu. Nismo imali nijedan razlog za reći: 'To je malo suspektno.' Franka je sigurno odličan izbor – naglašava Tomislav Štengl, uvjeren kako će riječka pjevačica nastaviti uspjehe svojih prethodnika u protekle dvije godine, Nine Kraljić i Jacquesa Houdeka, koji su odveli Hrvatsku u eurovizijsko finale.

Franki će tijekom nastupa u Lisabonu palčeve držati i Damir Kedžo i Indira Levak, čija su se imena također spominjala kao mogući hrvatski izbor za ovogodišnji Eurosong.

– Imali smo inicijalne razgovore s HRT-om. Damir ne krije kako oduvijek želi zastupati Hrvatsku na Eurosongu. I pobijediti... No, ovaj put mu je bilo malo nezgodno i zbog termina jer će u svibnju objaviti novi singl, a zatim i album. Naravno da je i dalje zainteresiran za odlazak na Eurosong. Dapače, ako će biti u mogućnosti dogodine, drage volje će ići. To mu je dječački san – kazao nam je Goran Belošević, menadžer Damira Kedže.

Indira Levak na sam spomen Pjesme Eurovizije veli: 'Nikad ne reci nikad', ali isto tako želi svu sreću mlađoj kolegici Franki.

– Tim Branimira Mihaljevića je pobjednički tim... Dugi niz godina imam upite od fanova, puno njih bi me voljelo vidjeti na eurovizijskoj pozornici. Naravno da bih bila silno ponosna zbog predstavljanja zemlje na jednom takvom natjecanju, a potrudila bih se izvesti brzu, dobru pjesmu s osmišljenim scenskim nastupom. Ima vremena i za mene... Trenutno sam okupirana objavom solističkog albuma, koji će izaći za mjesec i pol dana, a cijela priča me još više veseli jer sam i sama počela pisati tekstove – kaže Indira, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:49