VIJESTI KAKVIH NEMA

'UREDNIŠTVO' POSLJEDNJI PUT Kreće snimanje finala Sorkinove serije o redakciji tv-vijesti

 YouTube
HBO je najavio "oproštajnu sezonu koja će ostati zapamćena"

Ljubitelji američkog scenarista i producenta Aarona Sorkina ('Malo dobrih ljudi', 'Društvena mreža', tv-serija 'Zapadno krilo') došli su na svoje - HBO je najavio da će snimanje treće i posljednje sezone tv-serije 'Newsroom' ('Uredništvo') započeti ovog proljeća, a premijera se očekuje na jesen.

U glavnoj ulozi ove serije je Jeff Daniels koji glumi beskompromisnog voditelja i urednika tv-emisije vijesti 'News Night', a za tu je ulogu u rujnu prošle godine osvojio nagradu Emmy za najboljeg glumca u dramskoj seriji.

U svojoj objavi za javnost HBO je najavio "oproštajnu sezonu koja će ostati zapamćena". Prva je sezona naišla na podijeljene reakcije: neki su prigovarali scenarističkom idealizmu u viđenju novinarske redakcije, a drugi sa zamjerali Sorkinu što je za teme svojih epizoda koristio stvarne novinske događaje oko kojih bi se njegovi izmišljeni novinari u seriji trudili napraviti najbolje moguće tv-vijesti.

Sorkin je u intervjuima odbijao te prigovore, a druga je sezona pozdravljena s naklonjenijim kritikama.

U trećoj sezoni 'Newsrooma' kao izvršni producent angažiran je i Paul Lieberstein, poznat po ulozi Tobyja u seriji 'The Office' u kojoj je radio i kao scenarist.

Prva scena serije 'Uredništvo'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:04