NOVI SPIELBERGOV FILM

VIDEO: 'READY PLAYER ONE' Svijet u kojem jedino videoigre čine život podnošljivim

 YouTube

Novi film Stevena Spielberga događa se 2045., u budućnosti kakvu danas nije teško zamisliti: fosilna goriva su potrošena, većina ljudi živi u oskudici i svijet je na rubu potpunog kaosa. Biti čovjek u takvom svijetu nezavidno je većinu vremena i jedino što život čini podnošljivim su videoigre, te mnoštvo utjehu pronalazi u čudesnom virtualnom svijetu koji nudi OASIS ('Ontologically Anthropocentric Sensory Immersive Simulation').

No, film snimljen prema debitantskom SF romanu Ernesta Clinea iz 2011., ispunjen mnoštvom pop-kulturnih referenci, u manjoj je mjeri distopijski beznadežan u usporedbi sa Spielbergovim 'Minority Reportom'.

Nakon što je tvorac OASIS-a James Halliday (Mark Rylance) umro bez nasljednika, objavljena je oporuka po kojoj će njegovo neizmjerno bogatstvo pripasti onome tko pronađe skriveno 'Uskršnje jaje' unutar OASIS-a. U potragu se upusti mladi Wade Watts (Tye Sheridan), započevši lov na blago u fantastičnom i opasnom svijetu tajni.

U filmu glume i Olivia Cooke (Me and Earl and the Dying Girl, Bates Motel), Ben Mendelsohn (Rogue One – A Star Wars Story, Bloodline), T.J. Miller (Deadpool, Silicon Valley), Simon Pegg (the Star Trek movies, the Mission: Impossible movies) i Mark Rylance (Bridge of Spies, Dunkirk).

Film se očekuje u kinima krajem ožujka 2018.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:39