KREĆE U KINA

VIDEO: VIS-A-VIS Glumačko-redateljski eksperiment u funkciji psihoterapijskog sredstva

 YouTube
Frustrirani glumac i redatelj filma u zimskoj osami na otoku Visu

Redatelj priprema novi film. Poznati glumac kojeg želi za ulogu Oca kritizira mu kvalitetu scenarija i izbor glumca za ulogu sina. Redatelj zove glumca “Sina” na otok Vis kako bi radili na scenariju i njegovoj ulozi te kako bi se time uvjerio da je donio ispravnu odluku oko njegova glumačkog odabira. Zbog izolacije s kojom su na otoku suočeni tijekom zimskog perioda, njih dvojica su neočekivano osuđeni uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama koji se pritom na čudan način konstantno isprepliću sa radnjom filma.

Tako, ukratko, glasi sinopsis drugog dugometražnog igranog filma Vis-A'-Vis nagrađivanog redatelja mlade generacije Nevia Marasovića, koji nakon uspješnih prikazivanja na festivalima u Puli i Zagrebu, u ožujku kreće s distribucijom u hrvatskim gradovima. Premijerno kino prikazivanje održat će se u Art kinu u Rijeci u srijedu 5. ožujka.

"Sundanceovski" Vis-A'-Vis je nastao kao plod intenzivne, hektične i impulzivne suradnje sa glumcima Jankom Popovićem Volarićem i Rakanom Rushaidatom, otkrio je redatelj Nevio Marasović. Finalni proizvod je mješavina stvarnih događaja, fikcije, improvizacija, pisanog scenarija, svađa, ljubavi, intuicije... "Iskreno, nemam pojma kako će ljudi reagirati na Vis-A'-Vis ali to nam nije ni toliko bitno jer namjera i nije bila ciljati najširu filmsku publiku. Radili smo ga kao fikcijsko-faktični, glumačko-redateljski eksperiment koje je u funkciji psihoterapijskog sredstva. Kao takav, već je ispunio svoju svrhu jer smo nas trojica njime zadovoljni", istaknuo je Nevio Marasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:26