Vodimo vas na ANIMAFEST u subotu

Jutarnji.hr i ANIMAFEST 2011 vas nagrađuju ULAZNICAMA za kremu svjetske produkcije -program CARTOON D’OR , film o svjetskoj ekonomskoj krizi PIERCING I i psihodeličnu meditaciju o mladoj ženi koja sreće tajanstveno biće MIDORI-KO

Jutarnji.hr i ANIMAFEST 2011 vas nagrađuju ULAZNICAMA za kremu svjetske produkcije -program CARTOON D’OR , film o svjetskoj ekonomskoj krizi PIERCING I i psihodeličnu meditaciju o mladoj ženi koja sreće tajanstveno biće MIDORI-KO .

Nagrade:

1X2 ulaznice za filmove iz programa CARTOON D’OR, 2010

Subota, 4. lipnja 16:00, kino Tuškanac

Cartoon d’Or je prestižna i jedina isključivo europska nagrada za kratki animirani film. Na Animafestu će biti prikazana krema kratkometražne animirane produkcije, pet filmova među kojima je Krokodil Kaspara Jancisa, dobitnik nagrade Cartoon d’Or za 2010. godinu, nagrađivan na festivalima u Ljubljani, Beogradu i Tallinnu kao i dobitnik Oscara za najbolji kratki animirani film 2010. – Logorama koji su režirali François Alaux, Hervé de Crécy i Ludovic Houplain.

2X2 ulaznice za film PIERCING I, Liu Jian, 2009, 74'

Subota, 4. lipnja 20:15, kino Tuškanac

Redatelj Liu Jian donosi suvremeni portret života u Kini u vrijeme svjetske ekonomske krize. Prvi kineski nezavisni animirani dugometražni film donosi priču o Zhang Xiaojunu, mladiću koji i uz sveučilišnu diplomu ne uspijeva pronaći suvislo zaposlenje. Korupcija, droga i diskriminacija ogoljene su u ovom grubom, romanesknom djelu koje kulminira izvrsnim i neočekivanim finalom. Cenzuri sklona kineska vlada nije ga zabranila, no nije niti potpomogla produkciju filma kojeg su redatelj i njegova supruga u potpunosti sami napravili.

2X2 ulaznice za film MIDORI-KO, Keita Kurosaka, 2010, 55'

Subota, 4. lipnja 22:00, kino Europa

Nadnaravna slika Tokija u 21. stoljeću koji se ubrzano približava gladi. Film prikazuje mladu ženu koja radi na razvoju "hrane iz snova" koja će riješiti prehrambenu krizu u gradu. Radeći na projektu susreće tajanstveno biće koje joj mijenja život. Genijalan soundtrack odlično se sljubio s Kurosakinim slikama, čas je nježan, a čas gotovo pa neizdrživo brutalan.

Nagradu zaigrajte na našem Facebook pageu.

Za sve potrebne informacije o filmovima i rasporedu projekcija, posjetite službene stranice festivala WWW.ANIMAFEST.HR.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:03