NOVO U KINIMA

'COMIC SANS' Četvrti film koji je Nevio Marasović snimao na Visu najavljen je kao priča puna emocija i smiješnih životnih situacija

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2018. u 10:44

 

ZAGREB – Najveće filmsko osvježenje u hrvatska kina stiže u obliku novog filma redatelja Nevija Marasovića “Comic Sans” koji će 8. ožujka povesti gledatelje na putovanje od Zagreba do otoka Visa u društvu dvojice disfunkcionalnih protagonista.

 

Kako stoji u najavi, “Comic Sans” na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života koja će rezultirati nizom tragikomičnih ljubavnih susreta, brodolomom na otoku Jabuka i razotkrivanjem tajne jednog pomalo zaboravljenog fonta iz devedesetih.

Janko Popović Volarić i Zlatko Burić - Kićo

 

“Uvijek me zanimala tema odnosa s onima koji su nam bliski – roditeljima, ljubavnim partnerima, prijateljima. U ’Comic Sansu’, ti dinamični i emocijama nabijeni odnosi zapakirani su u ruho dramske komedije gdje se navedeni, naoko oprečni žanrovi, skladno nadopunjuju i međusobno obogaćuju. Komedija pojačava dramu, drama komediju čini snažnijom, a konačni je dojam – optimizam”, izjavio je redatelj i scenarist Nevio Marasović.

 

U ulozi Alana gledamo Janka Popovića Volarića, poznato lice domaćih TV serija, kazališnog i filmskog glumca koji je s Marasovićem uspješno surađivao na filmovima “Vis-à-vis” i “Goran”, a ovaj film supotpisuje i kao koscenarist. U ulozi Brune pojavljuje se Zlatko Burić – Kićo, jedan od osnivača i istaknuto lice legendarnog Kugla glumišta, koji je nakon preseljenja u Dansku i uloge u trilogiji “Pusher” Nicolasa Winding Refna postao jedan od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih glumaca u Danskoj.

 

Zanimljivo je da je “Comic Sans” četvrti Marasovićev projekt sniman na otoku Visu, nakon serije “Instruktor” i igranih filmova “Show Must Go On” i “Vis-à-vis”,  koji funkcionira kao svojevrsni prednastavak i “making of” “Comic Sansa”. Ujedno, novi Marasovićev film je zasad jedini hrvatski igrani film koji je sniman na otočiću Jabuka što je zbog njegove nepristupačnosti i strmih obala predstavljalo poseban izazov za produkciju.

Otok Jabuka u filmu 'Comic Sans'

 

Ostale uloge u filmu tumače Nataša Janjić, Miloš Timotijević, Alma Prica i Inti Šraj, Jette Ostan Vejrup, Sara Hjort Ditlevsen, Miha Rodman i Tanja Ribič.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo