POZNATI SVI LAUREATI

FILM 'MALI' ANTONIJA NUIĆA POBJEDNIK 65. PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA Dobio nagradu žirija i kritike, publika nagradila 'Comic sans' Nevija Marasovića

Zagreb, 230217.
Antonio Nuic, filmski redatelj i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti snimljen u studiju Hanza Media.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / CROPIX

Film „Mali“ redatelja Antonija Nuića pobjednik je 65. pulskog filmskog festivala. Kriminalistička drama o ocu povratniku iz zatvora koji se bori za skrbništvo nad sinom osvojila je nagradu službenog žirija za najbolji film, kao i nagrada kritike „Oktavijan“.

Nagradu za režiju osvojio je Nevio Marasović za film „Comic sans“, a za scenarij Sara Hribar za film „Lada Kamenski“. Glumica iz tog filma - Doris Šarić Kukuljica - osvojila je nagradu žirija za glavnu žensku ulogu, a nagradu za glavnu mušku ulogu dobio je Janko Popović Volarić za film „Comic sans“. Nagrade za najbolje sporedne uloge dobili su Nataša Janjić za „Comic sans“ i Borko Perić za ulogu Tonina u filmu „Osmi povjerenik“.

Zanimljivo je da je pobjednički film „Mali“ osim nagrade za najbolji film dobio samo još jednu službenu nagradu, za specijalne efekte. „Comic sans“ i „Osmi povjerenik“ su, pak, osvojili po pet Zlatnih arena.

Osim nagrade za scenarij, „Lada Kamenski“ Sare Hribar osvojila je još dvije nagrade, onu za najboljeg debitanta te onu žirija međunarodne kritike FEDEORA.

Nagradu publike uvjerljivo je osvojio „Comic sans“ s ocjenom publike 4,92.

U konkurenciji manjinskih koprodukcija, nagradu za najbolji film, režiju, te nagradu kritike dobio je bosansko-hercegovački film „Žaba“ Elmira Jukića.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo