PIŠE JURICA PAVIČIĆ

GODZILLA 2: KRALJ ZVIJERI Raskošni spektakl s nizom zvijezda i ozbiljnim slabostima

 Screenshot: Youtube
 

Nakon svih drugih nadnaravnih junaka, i Godzilla je - eto - dobila svoj prošireni filmski univerzum.”Godzilla II: Kralj zvijeri” treći je film u novom ciklusu filmova o japanskom gmazolikom čudovištu koji produkcijski potpisuje holivudsko-kineski studio Legendary.

Nastavak prethodnog filma iz 2014., nova “Godzilla” bavi se znanstvenicom (Vera Farmiga) koja užasnuta štetnim ljudskim djelovanjem odluči osloboditi čudovišta da uspostavi ravnotežu ekosistema.

Ona vjeruje da može kontrolirati Godzille računarski simuliranim glasanjem. Ali, zlopogleđe se otmu kontroli, pa vlada zove njenog muža (Kyle Chandler) koji jedini ima uvid u njen znanstveni rad. U finalu će - pomalo spilbergovski - doći do sraza čudovišta, ali i obnove razvrgnute obitelji.

“Godzilla II” raskošni je spektakl s frapantnim nizom zapadnih i azijskih zvijezda. Ipak, budžet, glumci i pismena režija nisu mogli pokrpati ozbiljne slabosti filma. Siže “Godzille” na rubu je maloumnog, dijaloške scene su budalaste, obiteljski podzaplet sulud. Ljudski likovi uglavnom sjede i govore, a nositelji akcije su pikselska čudovišta.

Njih - međutim - mahom vidimo u polumraku, teško ih se razlikuje, a ni jedan od njih ne izdvoji se kao prepoznatljiv lik koji pobuđuje emociju. U konačnici, film se svodi na iznurujuće dosadnu nisku razaranja u omaglici i čađi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:56