NOVA PRAVILA

HAVC UVODI VIDEOIGRE I FILMOVE S MIKRO BUDŽETOM Otvara se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o pravilniku za audiovizualno stvaralaštvo

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.12.2018. u 14:51

Zagreb, 070417.
Klovicevi dvori.
Daniel Rafaelic, vd ravnatelj HAVC-a.
Na fotografiji: Daniel Rafaelic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Ravnatelj HAVC-a Daniel Rafaelić

ZAGREB - Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) izvijestio je u utorak kako otvara savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva.

 

Iz HAVC-a podsjećaju kako se pravilnikom uređuje postupak provedbe nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva te detaljnije definiraju kategorije javnih poziva i uvjeti kao i rokovi raspisivanja, planiranje postupka raspodjele sredstava, izvršenje, izvještavanje, rad umjetničkih savjetnika i Umjetničkog vijeća, obveze korisnika sredstava državne potpore te nadzor nad namjenskom potrošnjom sredstava državne potpore, a sve sukladno odredbama Zakona o audiovizualnim djelatnostima.

 

Javni poziv i za proizvodnju videoigara, mikrobudžetnih filmova...

 

Novim pravilnikom se proširuje kategorija javnih poziva na razvoj projekata te proizvodnju videoigara, te uvodi i kategorija financiranja proizvodnje mikrobudžetnih filmova.

 

Izmjene uključuju i raspisivanje javnih poziva za specijalizirane javne pozive, od posebnog interesa te uvođenje predselekcijskog postupka. U pogledu dodjele državne potpore koju putem javnih poziva dodjeljuje HAVC, utvrđuje se i obveza potrošnje na teritoriju Republike Hrvatske u visini od 80 posto dodijeljene potpore. Posebno se razrađuje i popis priznatih troškova.

 

Cilj i svrha ovog savjetovanja je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o nacrtu novog pravilnika, pa iz HAVC-a pozivaju predstavnike zainteresirane javnosti da dostave svoje načelne primjedbe i prijedloge, uz jasna obrazloženja na što se očitovanja odnose, na obrascu za savjetovanje, objavljenom na službenim stranicama HAVC-a.

 

Primjedbe i očitovanja se dostavljaju na adresu elektroničke pošte: [email protected]

 

Primjedbe i prijedlozi koji ne budu upućeni na obrascu za savjetovanje neće se razmatrati.

 

Savjetovanje sa zainteresiranom javnosti je otvoreno do 17. siječnja 2019.

 

Po završetku postupka savjetovanja objavit će se izvješće o savjetovanju sa javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja o razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi danih u postupku savjetovanja, priopćio je HAVC.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo