PUT SJEVERA

HRT-ova nagrađivana novinarka ima novi dokumentarni serijal 'Stani v Zagorju'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.03.2020. u 14:52

 

Andrea Buča, HRT-ova nagrađivana novinarka nakon uspješnog serijala Stani u Lici! krenula je put sjevera i, pogađate, napravila novi dokumentarni serijal naziva Stani v Zagorju, a koji je od nedjelje 15.3. na malim ekranima.

Regija bogate i zanimljive povijesti, od neandertalaca do utočišta hrvatskog plemstva i izvora političkih velikana i više je nego plodno tlo za dokumentarističko istraživanje. Vjerna svom originalnom i sasvim iskrenom propitkivanju, Buča donosi raznolik sadržaj obogaćen pričama tamošnjih ljudi i njihovih običaja. Raskošni dvorci i kurije, okruženi brežuljcima okićenim kapelicama, samo su neki od segmenata. Teško je zamisliti takav pitoreskni kraj kao mjesto u kojemu žive i punkeri, ali Buča je i njih pronašla i postavila kontraste izvan svih očekivanih okvira. Bez obzira na razlike, svima ipak ostaju zajedničke crte poput uživanja u hrani i piću, a ponajviše u pronalasku materijala za šalu.

Nemirnog i kreativnog duha, redateljica koja je svojim prvim serijalom iz Like svakoga tjedna informirala, ali i iznenađivala ovog puta donosi paletu likova poput Barice kuburašice i najboljeg usnoharmonikaša južno od Alpi te osigurava titulu hrvatskog Bourdaina. Čini se da je u Zagorju pronašla mjesto koje svakome nudi ponešto, a što je otkrila u 40 dana snimanja i istraživanja te na kraju uvrstila u osam epizoda, pratite već od ove nedjelje, 15. ožujka, na prvom programu HRT-a od 20:40 sati.

 

Tagovi

Izdvajamo