PIŠE NENAD POLIMAC

KAKO IZDRESIRATI ZMAJA 3 Izvrstan animirani serijal koji se može gledati i nekoliko puta

 YouTube
 

Trilogija “Kako izdresirati zmaja” najozbiljnije konkurira “Priči o igračkama” za titulu najboljeg animiranog serijala. No dok potonja ide dalje, “četvorku” ćemo gledati već u lipnju, ovo bi mogao biti kraj “zmajčeka”.

Priča se, naime, dopadljivo zaokružila, glavni junak Štucko sada je zreo momak, njegova opsesija je i dalje pronaći mirni dom za ljude i zmajeve, no zbivanja su protiv njega. Najprije zločesti Grimmel ismijava njegovu bolećivost prema zmajevima, ta krilata čudovišta postoje samo zato da bi ih se ubijalo, zatim mu otima Bezubog, koji je prirodni vođa svoje vrste, a zatim mu podmeće prekrasnu bijelu Fury kako bi ga pridobio na svoju stranu. Nije računao da će Štuckov ljubimac i njegova štićenica započeti ljubavnu igru, koja je po razini diskretne erotike bez premca u novijim crtićima.

Žudnja među zmajevima svojevrstan je uvod u romansu među ljudima, tako da se Štucko počinje malo drukčije ponašati prema svojoj prijateljici i suborcu Astrid: u završnici je jako puno malih prinova, no što drugo očekivati kad priroda traži svoje.

Zmajevi su i dalje simbol za toleranciju, nema neprijatelja osim onih koje sami ne izmislimo, a najbolja scena je dočaravanje skrivenog svijeta koji su krilata bića odabrala za svoje novo utočište. Tako delikatan vatromet boja već dugo niste vidjeli u toj filmskoj vrsti, razlog da ga pogledate i nekoliko puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:49