SERIJA U PRIPREMI

'Manivald' iz radionice Adriatic Animationa uvršten na prestižni festival u Clermont-Ferrandu

ZAGREB - Animirani film "Manivald" redateljice Chintis Lundgren, nastao u koprodukciji Kanade, Hrvatske i Estonije, prikazat će se u konkurenciji prestižnog filmskog festivala u Clermont-Ferrandu, što je još jedno priznanje nakon njegova nedavnog uvrštavanja u natjecateljski program Sundancea.

Hrvatski koproducent je Draško Ivezić iz Adriatic Animationa, koji uz Chintis Lundgren potpisuje scenarij, priču o neiskusnom liscu iz naslova filma koji i u ranim tridesetima živi sa zaštitnički nastrojenom majkom.

Na njegov 33. rođendan svakodnevicu im potrese dolazak majstora za perilice rublja, zgodnog vuka koji izazove neočekivanu bujicu emocija i strasti među njima.

Redateljica, koscenaristica i dizajnerica izjavila je, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar, kako je jako počašćena i sretna što je "Manivald" u selekciji kratkih filmova na festivalu u Clermont-Ferrandu, s obzirom da njeni prethodni filmovi nikada do sada nisu bili selektirani na tom prestižnom festivalu.

"Ta mi vijest daje veliki poticaj da nastavim raditi na razvoju animirane TV komedije za odrasle za koju smo dobili sredstva od HAVC-a. Moja je želja da Manivald dođe do što više publike, a s ovim festivalom šanse za to su nam se značajno povećale", rekla je.

Njezin je film već prikazan i nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašen je najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.

Po riječima producenta i koscenarista Draška Ivezića, rad na dva kontinenta s timovima u Estoniji, Hrvatskoj i osobito Kanadi, gdje su s Jelenom Popović prošli tih 13 minuta iz svih mogućih uglova, naučio ih je da kratki film zaslužuje koncentraciju i predanost kao i kod dugometražnog filma.

Izrazio je nadu da će to otvoriti vrata za animiranu seriju Manivald i Apsint Zečevi koju sada pripremaju, komediju za odrasle "koja bi jednog dana morala naći mjesto na Hrvatskoj radioteleviziji s obzirom da se takav sadržaj sviđa publici".

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 2. do 10. veljače, a riječ je o njegovu 40. izdanju.

Festival se sastoji od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:45