LOŠ NIZ

'OVO JE NAJGORI MAFIJAŠKI FILM SVIH VREMENA' John Travolta snimao svoj novi uradak čak 7 godina, kritika ga sasjekla: 'Ovo je deprimirajuća brljotina'

 YouTube
 

Biografski film u kojem John Travolta glumi šefa njujorške mafijaške obitelji Gambino Johna Gottija sniman je dugih sedam godina, da bi ga konačnim ulaskom u kino-dvorane kritika sada sasjekla na komade. Film 'Gotti' u režiji Kevina Connollyja dosegao je tako rijetko viđen status na stranici Rotten Tomatoes: presjek kritičkih ocjena daje mu rejting od - ni manje ni više - 0 posto!

Travolta je ovim filmom nastavio neslavan niz, jer su i njegova prijašnja dva filma (Staying Alive i Look Who's Talking Now) dočekana istom ocjenom.

'Gotti' je jedan kritičar nazvao "najgorim mafijaškim filmom svih vremena', a drugi ga smatra deprimirajućom brljotinom.

Hollywood Reporter piše da je film "loše napisan, bez napetosti, ridikulozan na nekim mjestima i jednostavno dosadan na drugim". Rolling Stone pak zaključuje da je Travolta "iskreno pokušavao odglumiti svoje kroz tonu loše šminke i težak komad lošeg scenarija".

U filmu je glumio i Stacy Keach, pa čak i Travoltina supruga Kelly Preston, a pojavili su se čak i Al Pacino, Joe Pesci i Lindsay Lohan.

Na popisu filmova koji se mogu "pohvaliti" nultim rejtingom nalaze se 'Ralje: Osveta', 'Povratak u Plavu lagunu' i 'The Ridiculous 6' Adama Sandlera. 'Emoji film' je također dočekan s nultim rejtingom kritike kad se pojavio prošle godine, ali se vremenom izdignuo na 8 posto.

Ipak, nije sve tako crno: Travoltin trud na 'Gottiju' publika podržava s 79 posto. Takav nesrazmjer ocjena kritike i publike nije uopće nezabilježen na Roten Tomatoesu. Primjerice, film 'Step Up' dobio je 19 posto podrške kritike, dok mu je publika dala čak 83 posto. S druge strane, 'Star Wars: The Last Jedi' prikupio je 91-postotni rejting kritike, dok mu je publika dala tek 46 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:29