OMILJENA FRANŠIZA

POLIMAC PREPORUČUJE: PRIČA O IGRAČKAMA 4 Istina, to jest film za djecu, ali i odrasli će nakon njega razmisliti o nekim stvarima...

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.06.2019. u 23:33

Tom Hanks and Tony Hale in Toy Story 4 (2019), Image: 449283154, License: Rights-managed, Restrictions: For Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Hollywood Archive
Profimedia, Hollywood Archive

 

Pixarova omiljena franšiza, "Priča o igračkama", u svom je četvrtom dijelu pokazala je da ne gubi snagu već da spremna na mudar način otvoriti gotovo egzistencijalna pitanja, kao ono što igračku čini igračkom.

Woody i ostatak vesele družine Andyjevih igračaka sada su kod njegove susjede Bonnie. Ona, međutim, instinktivno osjeća da to nisu njezine igračke pa si napravi vlastitu - Vilička. Viličko je složenac iz vilice i vunenog konca te Bonniejina najdraža igrača. Da stvar bude gora, Viličko ne želi da ga smatraju igračkom.

Drugi aspekt "Priče o igračkama 4" koji okupira gledateljevu pažnju je evolucija lika Woodyja koji na početku filma još uvijek brine jesu li svi njegovi, ali ga ponovni susret s pastiricom Bo Poo suoči s činjenicom da je njegova briga možda krivo usmjerena.

Što sve "Priča o igračkama 4" ima za reći o ovim, ali i drugim pitanjima te kako je moguće da animirani film ima bolje akcijske scene od mnogih blokcbustera pogledajte u novoj epizodi video serijala Jutarnjeg list "Polimac preporučuje":

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo