PIŠE NENAD POLIMAC

RALPH RUŠI INTERNET Živopisan, s brojnim likovima i sjajnom animacijom - uz 'Izbavitelje 2' ovo je svakako crtić godine!

 YouTube
 “Ralph ruši Internet” reklamira se kao Disneyjev crtić s najvećim brojem likova - ima ih ukupno 434 i nema šanse da ih sve prepoznate u prvom gledanju

Mogli bi se naći u nevolji ukoliko povedete svoje klince na ovaj crtić, a oni se neusporedivo bolje razumiju u Internet i video igre od vas: umjesto da oni vas ispituju što se događa na ekranu, morat ćete gurkati njih da dobijete prave informacije.

“Ralph ruši Internet” ozbiljan je odskok u odnosu na prethodnika “Krš i lom”: taj se odigravao u staromodnim video arkadama, gdje su igre jednostavne i zasnovane na uvijek istim pravilima, dok je u online svijetu sve puno kompliciranije. Ne kaže bez razloga mala junakinja Vanellope da je u njezinoj nekadašnjoj igri Slatkotrk sve pomalo dosadno i predvidljivo, dok je nova utrka Autoklaonica, koju upoznaje na Internetu, uzbudljiva i prepuna opasnosti.

“Ralph ruši Internet” reklamira se kao Disneyjev crtić s najvećim brojem likova (ima ih ukupno 434 i nema šanse da ih sve prepoznate u prvom gledanju), a poseban prostor dobile su princeze iz brojnih animiranih bajki koje odišu samosviješću. Ovo je neka vrsta metafilma kao i Pixarov “Izvrnuto obrnuto”, samo manje pretenciozan, junaci susreću sami sebe i umnažaju se, referenci na druge crtiće ima bezbroj, a sve je sjajno animirano i koloristički vrlo živopisno.

Uz “Izbavitelje 2” ovo je svakako crtić godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:35