IN MEMORIAM

UMRO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH I NAJTALENTIRANIJIH SRPSKIH GLUMACA Prije samo 10 dana saznalo se da je bolestan. Pamtit ćemo ga po briljantnim ulogama

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA
 

Jedan od najtalentiranijih i najpopularnijih srpskih glumaca Nebojša Glogovac (48) preminuo je jutros, neslužbena je informacija koju su objavili srpski Blic i Novosti, navodeći kao Izvor Institut za onkologiju.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut. Tada su mediji pisali da je poznati glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova kolegica, glumica Nataša Ninković.

- Zauvijek u mom srcu. Sa anđelima mili moj..., napisala je glumica.

Sa Andjelima mili moj..

Objavu dijeli Natasa Ninkovic (@natasaninkovic)

Nebojša Glogovac rođen je u Trebinju 1969., a živio je u Beogradu. Jednog od najboljih srpskih glumaca posljednjih dvadeset godina ne treba posebno predstavljati ni hrvatskoj publici, s obzirom da je tumačio glavnu ulogu u hrvatskom filmu 'Ustav Republike Hrvatske' Rajka Grlića, jednom od najgledanijih domaćih filmova u kinima posljednjih godina.

Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima 'Klopka', 'Ubojstvo s predumišljajem', 'Krugovi', Hadersfild'. 'Bure baruta', 'Munje! i 'Nebeska udica', a ostvario je i brojne uloge na kazališnim daskama.

Od ostalih uloga Nebojše Glogovca treba izdvojiti i 'Kenjca', dok je mlađim genarcijama poznat iz kultnih filmova 'Kad porastem biću Kengur' i 'Do koske'. Glumio je i u domaćoj TV seriji 'Stella', a pojavljivao se i u popularnoj humorističnoj seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.

Glogovac je glumačku karijeru započeo nekad popularnoj seriji 'Bolji život' gdje je imao malu ulogu školskog kolege Slobodana Popadića (Dragan Bjelogrlić).

Zagreb, 041016.
Cinestar, Branimirova.
Svecana premijera filma Ustav republike Hrvatske redatelja Rajka Grlica.
Na fotografiji: Nebojsa Glogovac.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Nebojša Glogovac na premijeri filma 'Ustav Republike Hrvatske'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 16:45