POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: 'NEVJEROJATNO' JE VRLO, VRLO NEOBIČNA SERIJA Sve se vrti oko istrage nekoliko naizgled nepovezanih slučajeva brutalnih silovanja

 

Kriminalistička dramska mini-serija od osam epizoda “Nevjerojatno” o istrazi više naočigled nepovezanih silovanja koju možete pogledati na Netflixu po mnogočemu odskače od uobičajene televizijske ponude.

Serija nastala prema istinitom događaju koji su istražili novinari Ken Armstrong i T. Christian Miller te koji su za svoj rad objavljen 2015. na portalima koji se bave kriminalnim i inim slučajevima nagrađeni Pulitzerovom nagradom policijski posao prezentira kao ne osobito uzbudljiv. Drugo, gotovo sve glavne poteze u seriji povlače žene. No, Karen Duvall (Merritt Wever) i Grace Rasmussen (Toni Collette) nisu prikazane kao superpolicajke. Dopušteno im je pogriješiti, a predanost poslu plaćaju prekovremenim satima. Muževi ih u tome podržavaju te uskaču kada se radi o brizi za djecu i dom.

"Nevjerojatno" počinje tako što djevojci Marie Adler (Kaitlyn Dever) jedne noći u dom uđe nepoznati muškarac pod maskom te je uz prijetnje siluje, a čin snimi. No, gledatelj taj brutalan zločin nikada ne vidi. On se samo povremeno pojavi u flashbackovima koji naviru u sjećanje mladoj djevojci. Uz to, oni su tako kratki da nikad nismo sigurni je li to njezino zamišljanje ili se nešto takvo uistinu dogodilo.

To je svakako jedna od udica kojom se želi privući gledatelja. Druga je ta što se sličan zločin ponovi u jednom drugom okrugu Sjedinjenih Američkih Država. Kada se otkrije da je još žena pretrpjelo silovanje koje odgovara opisu koji je dala Adler.

Kako je "Nevjerojatno" postala druga najgledanija serija na Netflixu u 2019. godini pogledajte u novoj epizodi serija Polimac preporučuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:33