'MAMMA MIA!'

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SU SE GLUMCI ZABAVLJALI NA SNIMANJU NA VISU Objavljene prve snimke dugo očekivanog filma snimanog na našem poznatom otoku

 Screenshot / Youtube
 

Dugo očekivani nastavak mjuzikla ‘Mamma Mia!’ stiže u kina na ljeto 2018. godine, a Universal Pictures objavio je u srijedu i četvrtak dvije najave - prvi službeni trailer filma kao i prvi video scena sa snimanja.

Film ‘Mama Mia! Here We Go Again’ sniman je ljetos na Visu, a uz svjetske glumačke zvijezde na filmu je angažirano više od 270 hrvatskih filmskih djelatnika i statista. Amanda Seyfried, Meryl Streep, Lily James i Pierce Brosnan samo su neka od glumačkih imena koje ćete gledati u postavi drugog dijela. Unatoč najavama Streep ipak nije ove godine došla na Vis.

U jednominutnom videu možete vidjeti kako su se glumci dobro zabavljali na Visu, što su radili u slobodno vrijeme i kako su usput reklamirali Hrvatsku na društvenim mrežama. ‘Odlično smo se zabavili na setu i htjele smo neke trenutke podijeliti s vama’, najavljuju glumice na početku videa.

Dan kasnije produkcija je objavila i prvi službeni trailer u kojem će Seyfried reprizirati ulogu Sophie, a Streep se vraća kao Donna. Od imena iz prvog dijela vratila se Julie Walters kao Rosie, Christine Baranski kao Tanya, Dominic Cooper kao Sky, a Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård i Colin Firth opet će glumiti jednog od tri Sophieina moguća oca. Od mlađih glumaca najviše se istaknula Lily James koja glumi mladu Donnu.

Zadnja klapa hrvatskog dijela snimanja nastavka filmskog hita iz 2008. pala je u listopadu je na Visu kad je snimanje posjetio ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Daniel Rafaelić. ‘Beskrajno sam zadovoljan profesionalnošću koju sam vidio kako na setu, tako i u pripremamam samog snimanja. Hrvatski filmski radnici pokazali su zavidnu razinu profesionalnosti i rada u potpunosti komplementarnog sa stranim partnerima. Senzacionalnom izgledu Hrvatske u filmu 'Mamma Mia 2! Here We Go Again' posebno je doprinijela i besprijekorna pomoć i logistika lokalne vlasti te zavidna suradnja stanovnika otoka Visa. S posebnim ponosom ističem kako je domaća produkcija pokazala veliku društvenu odgovornost omogućivši viškim učenicima, koji u svojim školama imaju medijsku kulturu, posjet filmskom setu’, rekao je tada Rafaelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:13