MEĐU 30 EUROPSKIH KOPRODUKCIJA

ZELENO SVJETLO ZA SNIMANJE Matanić, Ines Tanović i Brosens dobili novac od Eurimagesa

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.07.2018. u 09:20

Zagreb, 100418
Dalibor Matanic, filmski redatelj.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / HANZA MEDIA

ZAGREB - Među trideset dugometražnih europskih filmskih koprodukcija koje je podržao Upravni odbor fonda Euroimages su i tri hrvatske - većinska "Zora" Dalibora Matanića te dvije manjinske, "Sin" Ines Tanović i "The Barefoot Emperor" Petera Brosensa, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar.

 

Film "Zora", koprodukcija Hrvatske i Italije, podržan je sa 190 tisuća eura, "Sin" redateljice Ines Tanović, koprodukcija između Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, sa 125 tisuća eura, a "The Barefoot Emperor" redatelja Petera Brosensa, koprodukcija Belgije, Nizozemske, Bugarske i Hrvatske,  sa 250 tisuća eura.

 

Matanićev film nastao je u produkciji Kinorame, hrvatski koproducent filma Ines Tanović je Spiritus Movens, a filma belgijskog redatelja Petera Brosensa i američke redateljice Jessice Woodworth, Propeler Film.

 

Hrvatskim koprodukcijama upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages ukupno je dodijelio 565 tisuća eura.

 

U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora, na 151. sjednici, koja je održana od 18. do 22. lipnja u Montrealu, 32 posto podržanih projekata su djela redateljica, ističe HAVC.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo