SPEKTAKULARNI NASTUP

FOTO Krvava Severina otplesala erotski ples držeći odrubljenu glavu Ivana Krstitelja

Okrvavljena Severina Vučković je pred Muzejem Mimara otplesala požudan erotski ples, držeći na pladnju odrubljenu glavu Ivana Krstitelja. Riječ je o performansu koji je pjevačica izvela u povodu otvorenja izložbe ciklusa Saloma, priznatog akademskog slikara Dimitrija Popovića.

Severina je provokativnim nastupom na suvremeni način utjelovila biblijski lik Salome te je bosonoga i u izazovnoj zlatnoj haljini poljubila beživotna Ivanova usta. Unesavši Krstiteljevu glavu u muzej, pozvala je okupljeno i iznenađeno mnoštvo da razgledaju Popovićevu izložbu. Približno pedesetak radova crteža, ulja na platnu, objekata i Severininih fotografija na izložbi, vrištalo je jednakom dozom senzualnosti i erotike, kao i sam performans.

Naime, pjevačica je na fotografijama oskudno odjevena u različite orijentalne haljine, korzete i bodije, a provokativne i erotske poze dodatno su na svakoj fotografiji začinjene glavom Ivana Krstitelja. Fotografije je u jednom dahu razgledao i Severinin zaručnik Slavko Šajinović, a izložbu slavnoga slikara također su pogledali Goran Grgić, Mani Gotovac, Suzi Josipović i Jasna Zlokić.

- Izložba je predivna, a i inače sam veliki obožavatelj Dimitrijevih radova. Severinin performans bio je pomalo neobičan, ali vrlo zanimljiv, što i ne čudi, jer sve što je djelo Dimitrija Popovića, nikako ne može razočarati - izjavila je Jasna Zlokić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:23