UVOD U ANTIGONU

ANTIČKA TRAGEDIJA KAO ROCK MJUZIKL Projekt koji okuplja članove nekoliko najpoznatijih bendova u Tvornici kulture slavi petu godinu

 Medley Teatar
 

Na prvi dan dan proljeća mjuzikl koji je svojim muzičkim dionicama oduševio mnoge i pokazao kako se dramsko djelo može pretvoriti u pravi koncertni doživljaj, probudit će nas iz zimskog sna svojom žestokom kazališnom adaptacijom danas 21. ožujka s početkom u 20 sati u Tvornici, gdje će proslaviti svoju 5. godišnjicu igranja.

„Antigona - Prockletstvo Roda“ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikala, nastao kako bi mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Koliko je uspjeh mjuzikl polučio svjedoči i činjenica da je do sada u nezavisnoj produkciji doživio 25 izvedbi, a vidjelo ga je blizu 10000 ljudi, mnogi i po nekoliko puta.

Medley Teatar

Iza zaraznih i žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica koja je tekst ovog klasičnog djela adaptirala za scenu. Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući „Antigoni“ danas završili u profesionalnim vodama.

Klasično djelo ovaj glazbeni tim prebacio je u odličan rock spektakl, s fabulom isprepletenom dojmljivim muzičkim dionicama. Antigona ProcKletstvo Roda približava književno djelo gledateljima, jer se sastoji od pjesama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi. Predstava je oduševila mnoge gledatelje, koji su ostajali iznenađeni ponajviše kvalitetnim muzičkim dionicama.

U ovoj jubilarnoj izvedbi u glavnim ulogama nastupit će Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri, Željko Zubović, uz pratnju live benda kojeg čine renomirani hrvatski glazbenici –Toni Lović – gitarist grupe Zabranjeno Pušenje, Berislav Blažević – klavijaturist grupe Parni Valjak, Nenad Borić – bubnjar grupe Crno Perje, Romeo Krželj, Mario Vincek i Dinko Janković.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna nabavite u sustavu www.entrio.hr i na blagajni Tvornice po 80 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:21