SUPERUHO

BEND KOJI JE ORIGINALNOŠĆU ZATEKAO KRITIKU Algiers u veljači dolaze u šibenski Azimut i zagrebačku Močvaru

 Dustin Condren / press
 

ZAGREB - Koncertom Algiersa 12.2. u zagrebačkoj Močvari i 13.2. u šibenskom Azimutu program SuperUho predstavlja započinje 2019. godinu. Ako nakon zagrebačkog koncerta u siječnju ove godine nekima nije bilo jasno da je u pitanju prvorazredan bend koji točno zna što želi i to na besprijekoran način isporučuje publici, njihov ovoljetni nastup u Primoštenu na festivalu SuperUho je pokazao da su jedan od najinovativnijih bendova današnjice.

Njihov spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka Gang Of Foura ili A Certain Ratio do elektropunk i industrial prizvuka kultnih Suicidea zaintrigirao je glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili.

Razne se godine spominju kao početak djelovanja ovog glazbenog kvarteta porijeklom iz Atlante, glavnog grada američke savezne države Georgije, no kako sami članovi grupe Algiers navode tek su 2012. objavom prvog singla "Blood" shvatili da je to ono čemu su težili tijekom godina glazbenog istraživanja.

Njihov prošle godine objavljeni drugi album "The Underside of Power" razoružao je i najveće skeptike, donijevši im hvalospjeve većine utjecajnih glazbenih medija kao što su A.V. Club, AllMusic, Drowned In Sound, Clash, Alternative Press, The Quietus ili The Wire. Snimljen u Bristolu, a produciran od strane Adriana Utleya (Portishead) ovaj album snažno i beskompromisno progovara o sadašnjosti koju proživljava ova četvorka smještena između New Yorka, Londona i Atlante. Stvarnost je to koju podjednako diktira Trumpova Amerika kao i sve izraženija ksenofobija u Velikoj Britaniji, stvarnost kojoj se Algiers odlučno suprostavljaju svojim strastvenim spojem gospela, soula i post punka.

Algiers su Franklin James Fisher na vokalu, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari, a odnedavno je punopravni član benda i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i suosnivač grupe Bloc Party.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:03