SUPERUHO NAPADA

BUČNI PREDATORSKI RIFOVI I EUFORIČNA ATMOSFERA ZNAČI SAMO JEDNO: The Jon Spencer Blues Explosion 2.9. u Močvari

SuperUho u suradnji s Kino Šiška, Pop Depresijom, Odličnim hrčkom i MDC Skopje predstavlja regionalnu turneju The Jon Spencer Blues Explosiona.

Genijalni garažni blues rockeri 2.9. dolaze u Močvaru, a ovo su svi regionalni datumi:

1.9. Ljubljana - Kino Šiška

2.9. Zagreb - Močvara

3.9. Beograd - Miksalište

4.9. Skopje – MKC

Sudeći prema velikom broju publike i euforičnoj atmosferi na svakom od nastupa The Jon Spencer Blues Explosiona u Hrvatskoj i ovoga puta zagrebačku publiku očekuje jedinstveno rock iskustvo gotovo zaboravljeno još od vremena kad su s krajem 60-ih godina MC5, The Who, The Sonics i bendovi sličnog opredjeljenja svijetu premijerno predstavili recept garažnog rock'n'rolla: preglasan, prearanžiran, distorziran roots blues i R&B.

Jon Spencer, Judah Bauer i Russell Simins od devedesetih godina uživaju kultni status u našoj regiji, a svaki njihov album se s nestrpljenjem očekuje. Povod ovogodišnje turneje je upravo skoro objavljeni album "Freedom Tower – No Wave Dance Party".

Jedan od elemenata moći i uspjeha JSBX na gužvovitoj globalnoj rock'n'roll sceni je neoslanjanje na staru evidentnu slavu već konstantni progres i unaprjeđenje stvaralaštva putem hrabrih eksperimenata u aranžmanima i tehnologiji snimanja albuma. "Freedom Tower" svojevrsni je radikalni portret New Yorka pretočen u futurističku bučnu rock'n'roll glazbu uokvirenu korijenima garažnog rocka 60-ih, noise punk avangarde no wavea 80-ih, ali i funk i hip-hop glazbe 90-ih na njujorški način.

Opisan žanrovski kolaž JSBX izrazili su kroz krajnje bučne predatorske gitarske rifove dobivene spencerovskom tajnom metodom. Takav moćan i definiran zvuk ne zasniva se na jačini pojačala ili jačini udaranja po gitarskim žicama već na umijeću prenošenja stanja svijesti i vizije kroz instrument kao i na unaprijeđenim primitivnim tehnikama snimanja zvuka na magnetsku vrpcu. Moćni i reski gitarski rifovi daju definiciju bubnjarskom ritmu Russella Simensa koji poput ljudskog samplera i ritam mašine novi album čini plesnijim nego ikada. Riječ party u nazivu albuma opravdava nikad više funky gitara Judaya Bauera odsvirana u maniri genijalaca sirovog funka 70-ih godina koji je paralelno bujao u Africi ali i u Americi.

Nakon skoro četvrt stoljeća uspješne karijere, sedam studijskih albuma, potpunoj posvećenosti rock filozofiji te novog odličnog albuma nastup The Jon Spencer Blues Explosiona u Zagrebu sigurno će biti jedan do najvažnijih i najuzbudljivijih koncerata u 2015. godini.

SRIJEDA 02.09.2015. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 120/150 KN

Upad u pretprodaji: 120 KN. Na dan događanja na blagajni kluba: 150 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama:

Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:33